Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

O detinskej pomste reprezentačnému brankárovi a toto podľa Moravčíka nový majiteľ Nitry prehnal

NITRA - Ľubomír Moravčík o pomeroch vo futbalovej Nitre, ktorá pripomína potápajúci sa Titanic
Zdroj: 28021
Zdieľajte:

Futbalová Nitra sa naďalej potápa ako Titanic. Nič na tom nezmenil ani príchod nového majiteľa.

Robiť s Nitrou biznis? To prehnal

Tri mesiace hrajú hráči bez výplat. Klubový dlh činí 2,5 milióna eur. Pred pár dňami na vlastnú žiadosť skončil tréner Gergély Geri, ktorý vyhlásil, že mu majiteľ "kafral" do zostavy.

„Ani Kristus nevie, ako to vlastne je. Každý rozumný človek, ktorý lezie do futbalu, by mal vedieť, kam vstupuje. Zarazilo ma, keď majiteľ vyhlásil, že ide robiť s nitrianskym futbalom biznis. To prehnal," hovorila nitrianska a slovenská legenda Ľubomír Moravčík pre Nový Čas.

Vyjadril sa aj na margo nepriaznivej finančnej situácie a meškajúcich výplat.

„Ja by som zadarmo nehral, ak by bola šanca odísť inde. Určite by som nerobil zo seba idiota a dal by som výpoveď. Je mi ľúto hráčov, že sú klamaní. Namiesto toho, aby majiteľ stabilizoval klub, zabezpečil výplaty a vyrovnal dlhy, vládne v ňom chaos. Nový vlastník by mal ísť do nového roka bez dlhov. Ak nie, potom neverím, že klub bude napredovať."

Stávka o kartón šampanského

Napriek obrovským zákulisným problémom sa Nitre výsledkovo a herne darí solídne. Je na ôsmej pozícii v ligovej tabuľke. V rozpätí niekoľkých týždňov dokázala vyhrať v Trnave i Slovane. Bez výplat. No situácia sa zlomila a Nitra trikrát po sebe prehrala. Navyše bez streleného gólu.

Prečítajte si aj

VIDEO Cristiano Ronaldo ukradol gól spoluhráčovi bojujúcemu o post kráľa strelcov v Lige majstrov

„Stavil som sa s Igorom Demom o kartón šampanského, že Nitra neprežije. Možno však áno, potom som prehral. Nemalo to zájsť až do extrému. Trochu som aj rád, že ma vyhodili. Mám svätý pokoj," hovorí bývalý funkcionár tímu spod Zobora Moravčík.

Odstavenie Šípoša? Detinské

Vyjadril sa aj ku kauze, ktorá nedávno rezonovala slovenskými médiami. Reprezentačná jednotka do 21 rokov Dávid Šípoš bol odstavený na druhú koľaj po tom, čo odmietol podpísať s klubom novú zmluvu. Vedenie Nitry angažovalo nového izraelského gólmana a na príkaz majiteľa klubu zostal Šípoš len na lavičke.

„Ja by som tiež nepodpísal, keby som nemal pocit napredovania. No nemôže to byť tak, že ho za to nepošlú do bránky. To je detinské,“ reaguje Moravčík.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Nový Čas

Diskusia

Podobné články