Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Vojna jednotky 21-tky s Nitrou! O konci som sa dozvedel len z webu, tvrdí. Celé je to inak, znie z klubu

NITRA - Vojna pod Zoborom! Jednotka našej 21-tky tvrdí, že o svojom konci sa dozvedel len z webu. Celé je to inak a takáto je pravda, znie z Nitry
Zdroj: 37456
Zdieľajte:

Futbalová vojna pod Zoborom.

FC Nitra prostredníctvom oficiálneho klubového webu fcnitra.com priniesla informáciu, že na pozíciu brankárskej jednotky angažoval izraelského reprezentanta Ariela Harusha.

Šípoš sa o konci dozvedel len z webu

Zároveň pripája informáciu o tom, že doterajšia jednotka Dávid Šípoš v klube končí.

„Prioritou pre nás bolo dohodnúť sa na pokračovaní spolupráce s našim odchovancom Dávid Šípošom, ale vzhľadom na to, že Dávid viac svoju budúcnosť v klube FC Nitra nevidí, boli sme nútení vyriešiť brankársku otázku. Mrzí nás, že sa naše cesty rozchádzajú,“ uviedol pre klubový web technický riaditeľ Martin Peško.

Jednotka reprezentačnej dvadsaťjednotky Dávid Šípoš ale o svojom konci pod Zoborom nič nevie. Správu sa dozvedel len z klubového webu.

„Nie je pravda, že z Nitry odchádzam. Mám tu zmluvu do leta 2021. Rokoval som s klubom, v ktorom boli nejasné veci. O detailoch nemôžem hovoriť. Myslel som si, že sa k tomu ešte vrátime po skončení jesene, keď sa všetko vyjasní. Nakoniec som sa z klubovej stránky dozvedel, že naše cesty sa rozchádzajú. Mrzí ma to," vyhlásil pre Nový Čas.

Šípoš je veľký talent a v bránke Nitry stál vo všetkých štrnástich ligových súbojoch. Konkurencie v osobe Ariela Harusha sa neobáva, no mrzí ho, ako sa zachoval klub.

„Konkurencia na brankárskom poste je normálna. Toho sa neobávam. Neviem, čo bude nasledovať. Zaskočilo ma, že o mojom konci informoval klub takouto formou na webovej stránke. Zdá sa mi neférové, že som sa to dozvedel takto, a nie priamo od nich. Keby mi vopred povedali, že so mnou nerátajú, zariadil by som sa podľa toho. Budem bojovať, aby som trénerom dokázal, že mám na to chytať aj ďalej.“

Prečítajte si aj

Toto by Ronaldo asi nespravil. ZNOVA odmietol hetrik, prenechal jedenástku spoluhráčovi

Odmietol zmluvu, ktorá nemá v Nitre obdobu

Technický riaditeľ FC Nitra Martin Peško sa vyjadril pre Nový Čas a ozrejmil veci zo svojho uhla pohľadu.

„Povedal mi, že nemieni predĺžiť kontrakt. Pomenoval aj dôvody - že sa vidí v niektorej zahraničnej lige. Na naše pomery sme mu ponúkli nadštandardnú zmluvu s bonusom, ktorý nemá v histórii klubu obdobu. Veľmi sme chceli, aby ostal."

FC Nitra má v pláne kontrakt so Šípošom platný do budúceho leta dodržať. No ďalšie rokovania o predĺžení zmluvy s ním v pláne nemá. Je na slovenskom mladíkovi, ako sa k celej situácii postaví. Čaká ho tvrdý boj o pozíciu jednotky s izraelským reprezentantom.

„Teraz je na Dávidovi, ako sa postaví k situácii. Či sa s ňou pobije, urazí sa, bude nás obviňovať alebo sa k tomu postaví ako profesionál,“ dodáva Peško.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: fcnitra.com, Nový Čas

Diskusia

Podobné články