Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ibrahimovič priznal, kedy zvažoval koniec a opísal, ako "opravuje" milánsku mentalitu

MILÁNO - Zlatan Ibrahimovič v zaujímavom rozhovore priznal, kedy zvažoval koniec a opísal, ako "opravuje" milánsku mentalitu
Zdroj: 36617
Zdieľajte:

Zlatan Ibrahimovič odhalil, že zvažuje ukončenie kariéry. Jedným dychom však dodal, že chcel prijať výzvu na prinavrátenie slávy AC Miláno.

Od roku 2011 Rossoneri nevyhrali titul v Serie A. Teraz sú lídrom súťaže a 39-ročný Ibrahimovič s 10 gólmi v 6 zápasoch najlepším strelcom.

Ibrahimovič zvažoval, či pokračovať

Po návrate z MLS mnohí spochybňovali možný prínos Ibrahimoviča pre Rossoneri. Odpovedal im však svojím typickým spôsobom - gólmi a víťazstvami.

„Prvá otázka, ktorú som dostal po návrate do Milána bola na všetkých bývalých hráčov, ktorí sa sem vrátili a nedosiahli svoje štandardy z prvého pôsobenia v klube, zlyhali," hovoril Ibrahimovič pre UEFA.com.

„Aký je rozdiel v mojom prípade? Odpovedal som jednoducho, že som nikdy nestratil vášeň pre to, čo robím. Zakaždým, keď vyjdem na ihrisko, cítim sa ako malé dieťa, keď prvýkrát je sladkosti. Rozumiem, že lopta je mojím najlepším priateľom a chcem s ním byť do konca života."

„Život je celý o výzvach. Cítil som, že som už dokázal dosť a začal som rozmýšľať o tom, či pokračovať alebo nie," priznal Zlatan Ibrahimovič.

Oprava milánskej mentality

„Pre mňa bolo veľkou výzvou vrátiť sa sem a pokúsiť sa zmeniť mentalitu, pokúsiť sa zmeniť situáciu a dosiahnuť, aby hráči pochopili, o čo v Miláne išlo. Miláno, ktoré poznám. Miláno, ktoré pozná celý svet."

Ibrahimovič hovoril o tom, že tlačí na svojich spoluhráčov, aby v každom zápase podali svoje maximum.

„Keď hrám, prinášam na ihrisko svoj charakter, svoju osobnosť a samozrejme svoju kvalitu. Na svojich spoluhráčov vyvíjam veľký tlak, z každého sa snažím vyťažiť maximum."

„Niektorí to berú dobre, niektorí menej, iní to nezvládajú. To, ako trénujete je to, ako hráte."

Prečítajte si aj

Veľké odhalenie ohľadom Messiho! V roku 2006 mohol futbalový svet onemieť od úžasu

„Či si mladý alebo starý, vyvíjam na teba rovnaký tlak. Pretože ak si tu, musí byť na to nejaký dôvod. Si tu, pretože si dostatočne dobrý."

„Ale mimo ihriska, ak si mladý, samozrejme sa s tebou bavím inak, správam sa k tebe inak, správanie je odlišné v porovnaní so staršími. Ale na ihrisku sú pre mňa všetci rovnakí."

„Nikdy nie som spokojný, vždy chcem viac a možno práve preto som dnes tu a som schopný robiť to, čo robím," pokračoval švédsky útočník.

„Nevidím veľa hráčov v minulosti ani súčasnosti, ktorí by boli schopní podať výkon, ako ja. Považujem sa za Benjamina Buttona, každý deň som mladší. Potrebujem sa cítiť nažive, cítiť, že niečo vraciam," dodáva.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: UEFA.com

Diskusia

Podobné články