Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Galis: Príživníci! Treba sa pozrieť na to, kto vlastne riadi zväz

BRATISLAVA - Ryba smrdí od hlavy, v tomto duchu sa vyjadril Dušan Galis. Treba sa pozrieť na to, kto vlastne riadi zväz: Príživníci!
Zdroj: 7346
Zdieľajte:

Slovensko síce postúpilo na Euro, no po poslednom vystúpení v Lige národov v Česku je zrejmé, že v porovnaní s európskou špičkou výrazne zaostáva.

Galis: Treba sa pozrieť, kto vlastne riadi zväz, príživníci!

Bývalý reprezentačný tréner Dušan Galis vidí problém prioritne v štruktúrach vedenia a nie v hráčoch.

„Taká je realita. Vždy sa hodnotia len tréneri a hráči. Porovnávajme však aj skupinovú fázu funkcionárov v SFZ. Čo myslíte, v ktorej skupine by boli oni? Poďme hodnotiť ľudí, ktorí sa prakticky len priživujú na Slovenskom futbalovom zväze. Kto ten zväz vlastne riadi? Všetko sú to bývalí rozhodcovia. Kde sú však bývalí hráči, ktorí túto krajinu preslávili? Tí hráči, ktorí boli vzorom pre mladých ľudí... Kde sú?!," pýta sa v rozhovore pre Nový Čas.

„V živote som videl veľmi veľa futbalových zápasov. Pozeral som napríklad zápas Španielska s Nemeckom, to bol úplne iný svet. Tá dynamika a ochota mladých ľudí behať... V čom je potom problém? My sa nemôžeme porovnávať ekonomicky s krajinami, ktoré majú oveľa väčšie rozpočty ako my...," pokračoval Galis.

„Ja sa ale pýtam, prečo naši najdrahší hráči nehrávajú vo svojich kluboch? Asi sú tam lepší ako oni. Naše hviezdy v kluboch nehrávajú, ale v reprezentácii áno, lebo tréner Tarkovič jednoducho nemá k dispozícii lepších. Taká je realita. Chlapci chceli, ale kvalita je kvalita. Sme poslední, a preto sme vypadli,“ uzavrel skúsený odborník svoj názor.

Slovensko skončilo posledné vo svojej skupine a zostúpilo v Lige národov z B-divízie do C-divízie.

V tej nás príliš atraktívni súperi nečakajú.

Prečítajte si aj

Odohráš v La Lige viac ako Messi, Ramos či Suarez a v reprezentácii nie si ani piaty stopér v poradí

Slováci sú v 1. koši a nemali by sa stretnúť s ďalšími tímami, ktoré rovnako zostúpili z "béčka". To znamená Turecko, Bulharsko a Severné Írsko.

V 2. a 3. koši figurujú tímy, ktoré sa udržali v C-divízii.

V druhom sú Grécko, Bielorusko, Luxembursko, Severné Macedónsko a v treťom Litva, Gruzínsko, Azerbajdžan, Kosovo.

V 4. koši budú figurovať dva postupujúce tímy z play out. V tom si to rozdajú Moldavsko s Kazachstanom a Estónsko s Cyprom.

Doplnia dvojicu postupujúcich z D-divízie Gibraltár a Faerské ostrovy.

Slovami Dušana Galisa: Taká je realita.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Nový Čas

Diskusia

Podobné články