Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Odohráš v La Lige viac ako Messi, Ramos či Suarez a v reprezentácii nie si ani piaty stopér v poradí

BRATISLAVA - Agent Martina Valjenta a jeho tvrdá kritika pomerov v reprezentácii: Keď toto chceme, tak potom celému tomuto zhnitému Slovensku gratulujem!
Zdroj: 35825
Zdieľajte:

Slováci síce vybojovali postup na Euro, ale pachuť zostala po ich poslednom výkone v Plzni. Český tím ukázal, ako vyzerá futbalová moderna a vyhral 2:0. Mohlo to byť aj oveľa vyšším rozdielom, nebyť kvalitných zákrokov Mareka Rodáka. Slovenský tím zostúpil do C-divízie Ligy národov.

Do majstrovstiev Európy zostáva zhruba pol roka a za ten čas musí realizačný tím vyriešiť mnoho problémov, ktoré sú zjavné. Stopérska pozícia, krídelníci či absentujúci hrotový útočník.

V La Lige odohráš viac ako Messi, aj tak to na slovenskú repre nestačí

Veľmi kriticky sa k pomerom v slovenskej reprezentácii vyjadril prostredníctvom sociálnej siete Facebook agent obrancu Martina Valjenta Andrej Augustin - riaditeľ AA Sports Management. Jeho klient nedostal po nástupe Štefana Tarkoviča priestor ani na minútu v troch zápasoch.

„Odohráš 3185 minút v španielskej La Lige, viac ako Messi, Ramos či Suarez. V tejto sezóne máš 11 zápasov len s dvomi inkasovanými gólmi v La Liga 2, v tabuľke si na druhom mieste. V semifinále kvalifikácie odohráš 120 minút bez inkasovaného gólu," zmieňoval pozitívne údaje Valjenta.

„A v slovenskej reprezentácii teraz nie si ani prvý, ani druhý, ani tretí a ani štvrtý stopér v poradí. A možno ani piaty, lebo určite ešte budú prehovárať Martina Škrtela, aby sa vrátil," pokračoval.

„V klube je uznávaný a milovaný, v reprezentácii spochybňovaný a prehliadaný,“ dodáva Augustin.

Martin Valjent s 3185 minútami na konte bol piatym najvyťažovanejším hráčom uplynulej sezóny španielskej La Ligy. Len Jesús Navas a Raúl Albiol odohrali spomedzi obrancov viac, ako on.

Prečítajte si aj

Nudný chodiaci tím starých pánov mieri na Euro

Čo Rusnák dáva reprezentácii?

Jeho agent Augustin sa následne vo svojom príspevku tvrdo oprel do Alberta Rusnáka, ktorého výkony sú v poslednom období oprávnene kritizované.

„Nuž, niekomu nestačí hrať ani La Ligu na najvyššej úrovni a niekto sa môže prechádzať šesť zápasov napríklad na pravom krídle a hrá stále. Tak keď toto chceme, tak potom celému tomuto zhnitému Slovensku gratulujem. Čo Rusnák dáva reprezentácii?"

Valjentov agent prejavil aj nespokojnosť s nomináciou mladíka Tomáša Suslova, ktorý prišiel na trávnik v závere súboja s Českom a stal sa historicky najmladším debutantom v slovenskom národnom tíme.

„Prečo Suslov namiesto toho, aby odohral dva plné zápasy za dvadsaťjednotku sedel takmer tri zápasy na lavičke áčka a dostal nezmyselný debut proti tak silnému súperovi v prehratom zápase? A ktorá je tá ďalšia generácia po Hamšíkovi, Hubočanovi a Kuckovi? Ja žiadnu adekvátnu a pripravenú naskočiť nevidím," pokračuje Augustin.

Škriniar-Valjent, top slovenská stopérska dvojica

Futbalový odborník je presvedčený o tom, že najlepšia stopérska dvojica, akú Slovensko má je Milan Škriniar - Martin Valjent a keby pravidelne nastupovali bok po boku, tak sa nemusíme triasť o postup na Euro do poslednej chvíle.

„Veď to už aj slepý musí vidieť, že najlepšia dvojica pre stopérov je Škriniar-Valjent a dovolím si povedať, že ak by takto hrala celú kvalifikáciu, už dávno sme postúpení. Bez problémov. Pretože naším problémom nie je hra v obrane. Ale obranná hra všetkých pred nimi počnúc Lobotkom. Tak si to povedzme otvorene," strieľa agent ostrými do ďalšieho zo stabilných členov základnej jedenástky, ktorého výkony v ostatnom období boli skutočne podpriemerné.

Depresívny futbal, ofenzívnu hru ani nemáme

Slovensko má obrovský problém v ofenzíve. To nie je žiadne tajomstvo. Nemáme hrotového útočníka. Nemáme krídla. Nemáme ofenzívu. Keď berieme len riadny hrací čas, uhádnete koľkokrát v tohtoročných ôsmich zápasoch slovenský tím dokázal skórovať viac ako jedenkrát? Raz! Pri domácej prehre s Izraelom (2:3). V zápase, v ktorom sme podali opäť raz mizerný výkon a mohli sme dostať poriadne naložené.

„O útočnej hre sa ani nebavme, lebo my ju nemáme. My hráme doslova a dopísmena depresívny futbal. Bez úsmevu, bez radosti, stále všetko len naordinované, nalinajkované a ani to nevieme realizovať. A robíme presne tú istú chybu, ako sme spravili v hokeji a to, že stále hrajú tí istí. Žiadna obmena. Žiadny tlak zdola," uzatvára agent Martina Valjenta Andrej Augustin.

-3185 minut v spanielskej LaLige v rocniku 2019-2020 co je 5. najviac spomedzi vsetkych hracov La Ligy mimo brankarov....

Uverejnil používateľ Andrej Augustin Streda 18. novembra 2020
Zdieľajte:
Zdroj informácií: facebook Andrej Augustin

Diskusia

Podobné články