Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hapala vyhodili teraz, aby sa mu v prípade postupu na Euro automaticky nepredĺžil kontrakt

BRATISLAVA - Bol príliš mäkký. Len aby to nedopadlo ako v Slovane. Vyhadzov, aby mu v prípade postupu na Euro nemuseli predĺžiť zmluvu. Toto sú názory slovenských trénerov na koniec Hapala.
Zdroj: 36307
Zdieľajte:

O Hapalovom konci na lavičke slovenskej futbalovej reprezentácie sa hovorilo dlhšie. Po zlých výkonoch a výsledkoch to bolo logické. No asi len málokto čakal, že Pavel Hapal dostane "kopačky" pred finálovým barážovým súbojom so Severným Írskom.

Bol príliš mäkký a ľudský

Slovenskí futbaloví tréneri Dušan Galis, Ján Kocian a Ladislav Molnár v rozhovore pre Nový Čas prezentovali svoje názory, čo si o tomto kroku myslia.

„Na hráčov bol veľmi mäkký. A príliš ľudský. Tréner musí niekedy v kabíne aj buchnúť dverami,“ myslí si Galis.

„Je to vabank. Klímu v mužstve môže zlepšiť jedine to, že sa vrátia Škrtel, Škriniar, Lobotka a Kucka. Toto kvarteto môže vtlačiť mužstvu lepšiu pečať. Nemyslím si, že príchod nového trénera zmení atmosféru. To býva dlhodobý proces.“

Podľa bývalého reprezentačného trénera za slabými výkonmi a výsledkami národného tímu možno hľadať aj nízku kvalitu domácej súťaže.

„Nebol som v epicentre diania, takže neviem, čo sa dialo v kabíne. Je to však aj odraz našej ligy, ktorá je jedna z najslabších, aké som zažil," dodáva skúsený odborník.

Prečítajte si aj

Mieri Ján Kozák ml. k reprezentácii?

Zabrániť automatickému predĺženiu Hapalovho kontraktu

Slovenská reprezentácia nevyhrala päť zápasov v rade. Za posledný rok z deviatich zápasov vyhrala jediný - s Azerbajdžanom 2:0.

Vo všeobecnosti sa očakávalo, že Hapal dostane možnosť viesť tím proti Severnému Írsku a o jeho budúcnosti sa bude rozhodovať po tomto dôležitom zápase.

Ján Kocian ale vyjadril zaujímavý názor:

„Zavážili asi veci, ktoré by nastali po prípadnom postupe na majstrovstvá Európy. Ak by sme sa dostali na šampionát aj s Hapalom, automaticky by sa mu kontrakt pri tíme predĺžil. Asi preto zväz pristúpil radšej už teraz k jeho odvolaniu."

Aby to nedopadlo ako v Slovane

Ladislav Molnár zas upozorňuje na paralelu so Slovanom Bratislava. Pred niekoľkými týždňami v klube došlo k prekvapujúcemu odvolaniu trénera Jána Kozáka ml., napriek tomu, že Slovan priviedol v uplynulej sezóne k zisku double a do skupinovej fázy Európskej ligy.

Nahradil ho slovinský tréner Darko Milanič. Na lavičku sa posadil krátko pred dôležitým kvalifikačným zápasom v Európskej lige. Jeho zverenci vybuchli vo fínskom Kuopiu. Boli na dosah postupu, v predĺžení viedli, no doslova pár sekúnd pred koncom inkasovali vyrovnávajúci gól. Následne zbabrali penaltový rozstrel a z Európy vypadli.

„Zmena trénera býva osvedčeným spôsobom. Nie vždy však musí pomôcť. Najčerstvejším príkladom je Slovan, kde sa o to pokúsili a zatiaľ to nevyšlo," varuje Molnár.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Nový Čas

Diskusia

Podobné články