Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovensku vystrelil EURO, na Cypre prepisuje históriu. Čaká ho emocionálny návrat

PLZEŇ - Zlatým gólom poslal Slovensko na EURO. Na Cypre prepisuje históriu a teraz sa teší na návrat na miesto, kde trikrát získal titul
Zdroj: 37350
Zdieľajte:

Michal Ďuriš obliekal dres Plzne počas zlatej éry klubu. Trikrát s ňou získal majstrovský titul v Česku. Dvakrát si zahral v skupinovej fáze Ligy majstrov. V stredu večer si užije návrat do plzenskej Doosan arény.

Emocionálny návrat do Plzne

„Je super, že proti Čechom sa hrá v Plzni, kde som prežil množstvo fantastických sezón. Veľmi sa teším. Len ma mrzí, že na štadión nemôžu prísť diváci, návrat by som si uži určite viac," hovoril Ďuriš pre sport.cz.

„Keď vstúpim na trávnik Doosan Arény, vybavia sa mi spomienky na veľké zápasy, ktoré sme s Viktorkou odohrali. V Lige majstrov, Európskej lige alebo v českej lige."

Prečítajte si aj

Zápas so Slovákmi? Pre nás veľké finále, znie z Česka. A čo považujú za svoju výhodu?

V Nikózii prepisuje históriu

Z Plzne odišiel v zime 2017. Hrával za ruský Orengurg, potom sa presunul na Cyprus, kde pôsobil vo Famaguste a v lete prestúpil do Omonie Nicosia, kde hráva spoločne s krajanom a reprezentačným spoluhráčom Tomášom Hubočanom.

„Po niekoľkých rokoch som si mohol zahrať Ligu majstrov, aj keď len predkolá. Nakoniec sme sa kvalifikovali do hlavnej fázy Európskej ligy. Máme možnosť konfrontácie s Eindhovenom, PAOK Solún a Granadou. Ide o najväčší úspech v histórii klubu, Omonia v základnej skupine európskeho pohára nikdy nehrala," podotýka Ďuriš.

Cieľom bolo Euro, teraz záchrana v Lige národov

Práve Michal Ďuriš sa stal hrdinom Slovenska. Z pozície striedajúceho hráča strelil v predĺžení postupový gól v Severnom Írsku a poslal Slovákov na budúcoročné Euro. Teraz on aj celý reprezentačný tím sústredí všetku pozornosť a sily na jediný a ten najbližší cieľ - vyhrať v Česku a pokúsiť sa zachrániť v B-skupine Ligy národov.

„Náš hlavný cieľ bol dostať sa na Euro. Tomu sme podriadili všetko. Liga národov je zaujímavá súťaž, ale pre nás bola skutočne priorita účasť na majstrovstvách Európy. Aj tak verím, že sa v Lige národov zachránime," vyhlásil 32-ročný útočník.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport.cz

Diskusia

Podobné články