Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Borbély avizuje problém s hrotovým útočníkom: S jedným na Euro ísť nemôžeme, núka alternatívu z našej ligy

BRATISLAVA - Krátko po postupe na Euro sa vynára vážny problém.
Zdroj: 32565
Zdieľajte:

Slovensku sa krátko po postupe na budúcoročné Euro vynára vážny problém. Pozícia hrotového útočníka. Tréner Štefan Tarkovič, rovnako ako aj jeho predchodca Pavel Hapal, absenciu kvalitných hrotových útočníkov riešili využitím falošnej deviatky Ondreja Dudu.

Riešením mohol byť eventuálne návrat Adama Nemca do národného tímu, no ponuku Štefana Tarkoviča, na rozdiel od Martina Škrtela či Tomáša Hubočana, odmietol. Zdôvodnil to nedostatočnou pohodou, nakoľko jeho tím sa trápi a v Rumunsku nedostáva výplaty.

Nemôžeme ísť na Euro s jedným útočníkom

„Náš jediný klasický útočník je momentálne Robo Boženík. Uvidíme, v akej forme sa vráti po zranení. Tréner musí vymyslieť alternatívu, nemôžeme ísť na Euro s jedným útočníkom," hovorí tréner a televízny analytik Ladislav Borbély pre šport.sk.

Jednou z ofenzívnych možností je Michal Ďuriš, ktorý z pozície striedajúceho hráča strelil postupový gól proti Severnému Írsku v predĺžení. No ani táto možnosť podľa Borbélyho čo sa týka hrotovej pozície nie je adekvátna.

„Michal Ďuriš je výborný hráč z krídelného priestoru. Je pracovitý, užitočný hráč pre mužstvo. No na hrotovej pozícii má problém s ofsajdovými situáciami a hrou chrbtom k bráne. V útoku je nebezpečný pri nábehoch z druhej vlny."

Riešením najlepší strelec našej ligy?

Zaujímavá alternatíva sa začína objavovať v našej lige. Filip Balaj zo Zlatých Moraviec je s 10 gólmi najlepším strelcom súťaže a hrá v úžasnej forme. Svojimi výkonmi si pýta pozornosť reprezentačných trénerov.

Prečítajte si aj

Borbélyho známkovanie našich: Jedinému hráčovi dal jednotku a kto dopadol najhoršie?

„Musíme sa pozrieť bližšie na Filipa Balaja zo Zlatých Moraviec a možno mu dať šancu. Ukazuje sa vo výbornom svetle, no je rozdiel presadiť sa vo Fortuna lige a na medzinárodnej úrovni. To je všetko, iné alternatívy na hrot momentálne nemáme," konštatuje Borbély.

Balaj je v hľadáčiku Štefana Tarkoviča. Ten sa pre MY Nitra vyjadril na jeho adresu ešte pred novembrovým zrazom a pred súbjom so Severným Írskom. Vysvetľoval, prečo ho nenominoval už v tomto termíne. Zároveň nevylúčil, že ak zostane pri kormidle, dá tomuto útočníkovi šancu aj v najcennejšom drese.

„Všímame si ho. Bavili sme sa o ňom. Na poste útočníka máme dnes problém z hľadiska konkurencie. Ale, viete, nie je to jeho problém, ale väčší - kvalita zápasov našej ligy je iná ako v európskych súťažiach."

„Filip Balaj je pre mňa jeden z najlepších slovenských hráčov v našej lige, aj na svojom poste vôbec. Len je otázne, ako by vyzeral v ťažkej medzinárodnej konfrontácii. A čo sa týka budúcnosti, tú nechcem riešiť. Môžeme sa k tomu vrátiť po zraze. Ak budem môcť nejakým spôsobom pokračovať pri tíme, potom sa k tomu môžem vyjadriť," uviedol Tarkovič.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: šport.sk, MY Nitra

Diskusia

Podobné články