Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ako kapitán priviedol Trnavu k titulu. Na Cypre s ním zamietli: Nedôstojný prístup!

LIMASSOL - Po životnej sezóne prestup do zahraničia. Ten sa pre ex-trnavského kapitána premenil na nočnú moru
Zdroj: 26227
Zdieľajte:

Boris Godál prežíval fantastické obdobie. Ako kapitán priviedol Spartak Trnava k majstrovskému titulu, ktorý s klubom slávil v roku 2018. O pár mesiacov na to si užíval fantastickú jazdu až do skupinovej fázy Európskej ligy. Navyše ho odborníci zvolili v hlasovaní za najlepšieho hráča sezóny v našej najvyššej súťaži.

Na Cypre to začalo dobre

Jeho kariéra začala naberať na obrátkach. Nasledoval prestup do zahraničia. V cyperskom Limassole však prežil nočnú moru. Doteraz sa s klubom súdi a čaká na verdikt od FIFA. Pritom zo začiatku jeho pôsobenie na Cypre vyzeralo nádejne.

„Hneď po príchode na Cyprus som sa dostal do základnej zostavy, pravidelne som hrával. Získali sme po 30 rokoch Cyperský pohár, čo bola pre klub veľká udalosť. Mal som zmluvu na rok a pol, majiteľ mi ponúkol jej predĺženie, ale za iných podmienok, požiadal ma, aby som išiel dolu s platom. Súhlasil som," spomínal ex-trnavský kapitán pre pravda.sk.

Zranenia a začiatok vojny s klubom

Ako to už v živote profesionálnych športovcov býva, prichádzajú aj zranenia. Godál to mal na Cypre slušne rozbehnuté, no pribrzdili ho zdravotné problémy. To bol začiatok konca...

Prečítajte si aj

Bývalý reprezentant: V Slovane si za peniaze nechali nadávať, ja nie som ovca. A Kmotrík? To som nikde nezažil

„Problémy sa začali, keď som sa zranil. V klube ma stále tlačili, aby som čo najviac hral, aj v čase, keď som nebol ešte doliečený. Nastupoval som s injekciami, tabletkami, hral som často cez bolesť. Sval som nemal zrastený, problémy sa mi neustále vracali. Na začiatku tohto roka sa objavil koronavírus, prerušila sa súťaž. Majiteľ ma žiadal, aby som sa vzdal ďalších peňazí. S tým som už nesúhlasil, lebo to by som pôsobil v Limassole v podstate už iba za náklady na základný život. Začala sa medzi nami vojna," priznáva Godál.

Klub s ním zametal

V Limassole sa dostal slovenský futbalista do nemilosti a klub mu to dával pocítiť pri každej možnej príležitosti. Výborne rozbehnutý zahraničný angažmán sa premenil na peklo.

„Keď sa na jar znovu začala príprava, dostal som sa do nemilosti. Po každej rozcvičke ma tréner poslal za bránku a trénoval som len individuálne, bez mužstva. Napokon ma vyradili aj zo súpisky. Klub so mnou zametal, bolo to nedôstojné. Nedodržal zmluvu, súdime sa. Zastupuje ma právnik z Cypru a definitívne slovo bude mať FIFA. Verím, že verdikt padne čoskoro. Žiadam, aby mi klub vyplatil, čo mi je dlžný," dodáva.

Po tom, ako sa situácia na Cypre v posledných mesiacoch vyvinula, sa Boris Godál vrátil na Slovensko. Mal záujem o návrat do Trnavy, no klub je v momentálnej náročnej situácii s koronavírusom v problémoch a prestupy nerieši. Godál sa tak dohodol na spolupráci s druholigovou Podbrezovou.

Podarí sa mu po nevydarenom zahraničnom angažmáne úspešne reštartovať kariéru?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: pravda.sk

Diskusia

Podobné články