Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Na takéto návštevy nie sú v Trnave zvyknutí

TRNAVA – V 18. kole Fortuna ligy 2018/2019 zvíťazili futbalisti úradujúceho majstra Spartaka Trnava nad AS Trenčín 3:1 a prezimujú na ôsmom mieste tabuľky s trojbodovou stratou na prvú šestku.
Zdroj: 30310
Zdieľajte:

Skóre duelu dvoch trápiacich tímov otvoril už v 5. minúte domáci Spartak. Lopta sa po rohu odrazila k Yilmazovi, ktorý stál na správnom mieste a z troch krokov prekonal bezmocného Hrdličku – 1:0. V 13. minúte mohol po aktivite Luptáka zvýšiť náskok Jirka, ale jeden z trenčianskych obrancov v poslednej chvíli zblokoval loptu na roh. Hostia hrozili najmä z krídelných priestorov, spočiatku neefektívne, ale v 24. minúte už s gólovou bodkou. Mance na hranici šestnástky “vycvičil” Tótha, centrom našiel nabiehajúceho Corryna a jeho volej skončil v sieti – 1:1. Už o päť minút však “andeli” opäť viedli. Grendel zakrútil loptu z priameho kopu z 20 metrov presne k pravej žrdi – 2:1. Trenčianska defenzíva kopila chyby a v 34. minúte mohol jednu z nich potrestať Yilmaz, ktorý sa v ideálnej pozícii rútil na Hrdličku, ale netrafil bránu.

Prečítajte si aj

VIDEO Totálna demolácia žilinskej defenzívy: Slovan v predstihu jesenným majstrom

Hostia po zmene strán začali aktívnejšie napádať rozohrávku súpera, z čoho získavali lopty, no finálna fáza bola ich veľký problém. Spartak sa stiahol a hral na brejky. V 62. minúte sa Jirka ulakomil na strelu, hoci keby zvolil prihrávku na Yilmaza, ten by zrejme zasunul loptu do odkrytej brány. Trenčín mohol vyrovnať po nenápadnej technickej strele Corryna, Chudý však kontroloval jej let. V 76. minúte Grendelov pokus z priameho kopu vyškriabal na roh Hrdlička. Neskôr sa Yilmaz odpútal od brániaceho hráča v šestnástke, ale nemal presnú mušku. Trenčania pôsobili neškodným dojmom, bol to Spartak, kto ovládol dianie na ihrisku. V 83. minúte si Yilmaz zopakoval “nájazd” na Hrdličku, tentoraz však z neho vyšiel víťazne. Trenčianskeho brankára prestrelil a druhým gólom v zápase rozhodol o zaslúženej výhre Spartaka, ktorú sledovalo iba 1321 platiacich divákov.

Trnavu ešte čaká posledný zápas v tomto kalendárnom roku, vo štvrtok 13. decembra o 21.00 h privíta v rámci 6. kola D-skupiny Európskej ligy UEFA turecký klub Fenerbahce Istanbul. Ligová jar sa v prípade priaznivého počasia začne 16. februára, v základnej časti odohrajú mužstvá ešte štyri zápasy.

FC Spartak Trnava – AS Trenčín 3:1 (2:1)

Góly: 5. a 83. Yilmaz, 29. Grendel – 24. Corryn. ŽK: Godál, Yilmaz, Oravec – El Mahdioui. Rozhodovali: P. Hrčka - Mókoš, Žákech, 1321 divákov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články