Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bývalý hráč prehovoril: Tento pán bol katom senického futbalu!

SENICA - Kto môže za pád futbalovej Senice? Bývalý hráč otvorene o tom, u koho sa strácali peniaze a kto potopil klub
Zdroj: 29063
Zdieľajte:

Kauza FK Senica dlhé mesiace rezonovala v slovenských médiách. Meškajúce výplaty, kolaps klubu. Čo všetko bolo v pozadí a kto môže za pár senického futbalu? Bývalý hráč Erik Otrísal bez servítky prehovoril pre šport.sk.

Ton Caanen katom senického futbalu

„Senica mala problémy už skôr, pomocnú ruku podal investor z Venezuely. Lenže klub riadil na diaľku a tu operoval generálny manažér Ton Caanen. Majiteľa klamal a vtiahol Senicu do ešte väčších problémov.”

Investorom z Venezuely bol Philip Valentier, ktorý už tridsať rokov robí futbal v FC Caracas (12-násobný venezuelský šampión). Mnohí vinu za pád senického futbalu pripisovali jemu, no podľa slov bývalého hráča Otrísala bolo všetko inak.

Prečítajte si aj

Zvrat v kauze Kopúnek! Lekárska správa nepreukázala týranie, ale niečo úplne iné

„Philip Valentiner bol seriózny chlap, super človek. Párkrát bol v klube na návšteve. Dozvedeli sme sa, že on peniaze posielal, no u Caanena sa strácali a nešli tam, kam mali. Boli určené napríklad na dopravu na tréningy či stravu. Na tréningy sme však museli chodiť vlastnými autami a obedy v klube sme si platili. Točil peniaze aj na províziách za hráčov. Tvorili to zdanlivo maličkosti, ktoré sa však nazbierali.”

Bývalý generálny manažér FK Senica Ton Caanen teda podľa slov Otrísala mohol za krach senického futbalu. Mimochodom, je to pekný kvietok. Podobné renomé ako na Slovensku si vytvoril aj v Holandsku. Vlani v lete ho obvinili z podvodov počas pôsobenia v klube Roda Kerkrade.

„Bol najväčší diplomat, akého som zažil. S tými jeho rečami sa vykrútil zo všetkého, majiteľovi musel tlačiť do hlavy pekné kaleráby. Nikdy nedal najavo, čo sa deje s klubom.”

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články