Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zahraničná posila pre slovenskú reprezentáciu? Tarkovičovi sa rysuje riešenie problémovej ľavej obrany

BRATISLAVA - Pochádza z rovnakého mesta ako Lionel Messi. Získa slovenská reprezentácia zahraničnú posilu?
Zdroj: 34531
Zdieľajte:

Argentínsky obranca Vernon De Marco by sa mohol stať novou zahraničnou posilou slovenskej reprezentácie. Informuje o tom šport.sk.

Vyrieši De Marco problém na ľavej strane obrany?

Mohlo by to byť riešenie aktuálne problematického postu ľavého obrancu v slovenskej reprezentácii. Pre problémy s kolenom absentuje Dávid Hancko a Róbert Mazáň, ktorý na tomto poste naskakoval, má zápasový výpadok, nakoľko česká liga sa pre koronavírus nehrá.

Obranca Slovana Bratislava De Marco žiada o slovenské občianstvo a po jeho získaní by mohol obliecť náš reprezentačný dres.

„Nechcel by som sa k tomu vyjadrovať. Môžem povedať len toľko, že všetci dobre vedia, že na Slovensku žijem už dostatočne dlho na to, aby som mohol požiadať o občianstvo,” uviedol De Marco pre šport.sk.

Prečítajte si aj

Vrba zasadne na slovenskú lavičku, píšu Bulhari aj Česi. Povedie náš tím už vo finále baráže?

Argentínčan netají, že by si slovenský národný dres rád obliekol.

„Jednoznačne. Bol by som na to veľmi hrdý. Dá sa povedať, že profesionálnu kariéru som akoby odštartoval práve na Slovensku, takže niečomu takému by som sa veľmi potešil."

Bude to v rukách trénera

Vedenie SFZ má informáciu o snahe De Marca, ktorý sa mimochodom narodil v rovnakom meste ako jeho slávny krajan Lionel Messi, získať slovenské občianstvo.

„SFZ zaregistroval túto informáciu a pokiaľ bude mať Vernon de Marco slovenské štátne občianstvo, tak bude to už len na trénerovi reprezentácie, či ho nominuje. Rovnako ako každého jedného hráča so slovenským občianstvom,” reagovala hovorkyňa zväzu Monika Jurigová pre šport.sk.

Stane sa De Marco novou posilou slovenskej reprezentácie?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články