Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Vrba zasadne na slovenskú lavičku, píšu Bulhari aj Česi. Povedie náš tím už vo finále baráže?

BRATISLAVA - Novým trénerom slovenskej reprezentácie sa stane Pavel Vrba, píšu bulharské aj české médiá
Zdroj: 36862
Zdieľajte:

Český tréner Pavel Vrba sa stane novým koučom slovenskej reprezentácie, píšu to bulharské aj české médiá.

Ludogorec Razgrad priviedol k majstrovskému titulu v Bulharsku a do skupinovej fázy Európskej ligy. Napriek tomu na lavičke nedávno skončil.

Pavel Vrba má skúsenosti so slovenským futbalom a nikdy sa netajil tým, že by v budúcnosti rád viedol našu reprezentáciu. Na klubovej úrovni viedol Púchov a Žilinu, v reprezentácii bol asistentom trénera.

Ako hlavný kouč viedol český národný tím. Má skúsenosti z pôsobenia v ruskej Machačkale a bulharského Razgradu. Skvelé meno si spravil počas pôsobenia v Plzni.

Štefan Tarkovič nahradil vo funkcii hlavného trénera Pavla Hapala, no menovaný bol len na trojicu novembrových zápasov.

Prečítajte si aj

VIDEO Nervy zo železa! Kucka chladnokrvnou penaltou v nadstavenom čase zachránil Parme bod

Povedie Vrba slovenskú reprezentáciu už vo finále baráže?

Ako ideálne dlhodobé riešenie sa ponúka práve Pavel Vrba, uviedol to nedávno bývalý reprezentačný tréner Ján Kocian.

„Vrba bol prepustený nie za výsledky, ale zlú hru mužstva v posledných zápasoch. Po rozhodnutí vedenia klubu v Razgrade sa Vrba čoskoro stane trénerom slovenskej reprezentácie. Mal by viesť slovenské mužstvo už v rozhodujúcom súboji o postup na majstrovstvá Európy,“ píše portál 24chasa.bg.

„Jeho meno má u našich východných susedov zvuk. Pri slovenskej reprezentácii už bol ako asistent v rokoch 2006 – 2008 a pred 12 rokmi doviedol Žilinu k majstrovskému titulu,“ pridáva sa český iDnes.cz.

Koniec pre to, lebo riešil už inú ponuku?

Vrba mal ešte rok a pol platnú zmluvu v Ludogorci Razgrad. Za jeho náhlym koncom môže stáť aj skutočnosť, že sa vedenie dozvedelo, že český tréner rieši inú ponuku - že by tú od slovenského zväzu?

„Keby išlo len o neúspech v Európe, neustál by už vyradenie v predkole Ligy majstrov s Midtjyllandom," tvrdí bulharský novinár Darin Dimitrov z webu 7DniFutbol.

„Vedeniu viac vadilo, že herne to nebolo ono. Vrba si nezvykol na klub ani na bulharský futbal, nedokážal hráčov presvedčiť o štýle, ktorým chcel hrať. Naviac sa začalo hovoriť o tom, že sám nie je v Razgrade spokojný a rieši inú ponuku."

Zdieľajte:
Zdroje informácií: 24chasa.bg, iDnes.cz, 7DniFutbol

Diskusia

Podobné články