Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ideálny kandidát na nového trénera Slovenska? Podľa Kociana je to tento Čech

BRATISLAVA - Bývalý reprezentačný tréner Ján Kocian si myslí, že ideálnym trénerom Slovenska by bol tento Čech
Zdroj: 36862
Zdieľajte:

Tréner Pavel Hapal skončil na lavičke slovenskej reprezentácie ešte pred finálovým súbojom baráže o postup na Euro proti Severnému Írsku.

Dnes sa má rozhodnuť o jeho nástupcovi. Podľa všetkého sa ním stane Štefan Tarkovič. Pravdepodobne však pôjde len o krátkodobé riešenie na novembrový cyklus.

Tarkovič ako dočasná voľba áno

Bývalý reprezentačný tréner Ján Kocian by sa s touto voľbou dokázal stotožniť.

„Zápas so Severným Írskom by mal podľa mňa viesť niekto, kto pozná reprezentáciu. Vyraďovacou metódou by som sa logicky dostal práve k Štefanovi Tarkovičovi. Ak by som vylúčil, že by sa k tímu vrátil Ján Kozák starší, tak mi nenapadá nikto iný. Tréner Tarkovič je voľný, pracuje na zväze a nie je zviazaný so žiadnym klubom. Je to technická vec," hovoril Kocian pre šport.sk.

„Je pragmatické, že pozná celú reprezentáciu, hráčov, celý priebeh, sústredenie, logistiku, analýzu súpera, skrátka všetko potrebné. Robil to v spolupráci s Jánom Kozákom a musím povedať, že to robili dobre. Lepšia voľba na najbližšie tri zápasy, možno aj v neskoršom období, jednoducho nie je," dodal.

Prečítajte si aj

Hapala vyhodili teraz, aby sa mu v prípade postupu na Euro automaticky nepredĺžil kontrakt

Vrba ideálnym dlhodobým riešením

Meno Tarkoviča sa spomína ako dočasná voľba. Raz už v tejto pozícii bol. Ako najlepšiu dlhodobú možnosť na lavičku slovenskej reprezentácie by si Ján Kocian vedel predstaviť českého trénera Pavla Vrbu.

„Z môjho pohľadu by bol ideálnym kandidátom Pavel Vrba. Pracoval som s ním. Poznám ho. A on pozná slovenský futbal a nikdy sa netajil tým, že by chcel zobrať slovenskú reprezentáciu. Práve naopak. Veľakrát sme sa o tom rozprávali a v čase, keď sme spolu budovali slovenskú reprezentáciu, videl svoj potenciál skôr v našom národnom tíme. K nášmu futbalu má blízko," hodnotil Kocian na základe vlastnej skúsenosti s Vrbom.

„Ďalšia výhoda je, že po pôsobení pri slovenskej reprezentácii už viedol aj českú, tam už ako hlavný tréner. Vie, že v národnom tíme je to o niečom inom ako v klube, kde je to na dennodennej báze. U neho je to o niečom inom ako pri Adriánovi Guľovi alebo Martinovi Ševelovi. Aj keď Guľa už síce pracoval pri výbere do 21 rokov, no tam to je o niečom úplne inom ako pri A-tíme. Preto je pre mňa Pavel Vrba z dlhodobého hľadiska najideálnejšou voľbou," dodal.

Pavel Vrba pracoval nielen ako asistent pri slovenskej reprezentácii, ale na Slovensku viedol dva roky Púchov a dva roky Žilinu.

Výborné meno si spravil počas siedmich rokov v Plzni (v rámci dvoch zastávok). Skúsenosti má aj zo zahraničia. Trénoval ruskú Machačkalu a aktuálne je na lavičke bulharského Ludogorca Razgrad.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články