Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hamšík sa v reprezentácii končiť nechystá. Berie to aj ako priepustku za rodinou, vyhlásil jeho otec

BRATISLAVA - Slovenský futbal neprežíva práve najlepšie obdobie, no radosť fanúšikom spraví táto veľmi pozitívna správa
Zdroj: 36874
Zdieľajte:

Slovenský futbal prechádza náročným obdobím. Nevýrazné výkony, slabé výsledky. Kritika prichádza zo všetkých strán. V piatok prišlo k odvolaniu trénera Pavla Hapala a slovenský tím tak vo finále baráže proti Severnému Írsku povedie už nový kouč.

Všetci sa však zhodujú na jednom - Marek Hamšík je pre slovenský národný tím nepostrádateľný. Dokonca niektorí odborníci tvrdia, že je od neho naša hra závislá.

Niet divu, že panujú obavy, čo bude, keď sa 33-ročný kľúčový element reprezentačného tímu rozhodne zavesiť kopačky na klinec.

Po jeho eventuálnom nástupcovi ani chýru, ani slychu.

Národný tím akousi priepustkou za rodinou

No výbornú správu pre všetkých futbalových fanúšikov zvestoval jeho otec Richard v rozhovore pre portál šport24.sk. Marek Hamšík o konci kariéry, ani tej reprezentačnej, neuvažuje.

„Ono to je celé tak, že si to Marek nastavil spôsobom, že ak bude mať na to výkonnosť a budú ho do reprezentácie volať, tak bude chodiť," vyhlásil Richard Hamšík pre šport24.sk.

Prečítajte si aj

Filip Šebo: Takáto je pravda o slovenskom futbale!

Pre Mareka Hamšíka má pôsobenie v najcennejšom drese aj špeciálny benefit. Pozvánka do národného tímu je pre neho akousi priepustkou za rodinou, keďže pôsobí v ďalekej Číne.

„Povedzme si úprimne, jemu to vyhovuje už len z toho hľadiska, že keď ho tréner reprezentácie nominuje, má sa automaticky možnosť dostať domov a prísť domov za rodinou, ktorá s ním nie je, keďže pôsobí v Číne," priznáva jeho otec.

Podstatná je motivácia

Hamšík sa aj vo veku 33 rokov udržiava vo fantastickej fyzickej kondícii. Nič na tom nemení ani fakt, že pôsobí v čínskej lige, ktorá je v porovnaní s predošlým pôsobením v talianskej Serie A o poznanie menej kvalitná.

No Marek Hamšík neponecháva nič na náhodu a pripravuje sa s osobným trénerom Richardom Kapustíkom.

„Myslím si, že pokiaľ bude systematicky na sebe naďalej pracovať, bude schopný odohrať ešte niekoľko rokov na špičkovej úrovni. Nie je to však len otázka toho, koľko bude chcieť Marek, otázka je skôr motivácia. Pokiaľ mu bude futbal stále chutiť, tak môže hrať,“ myslí si jeho osobný tréner.

Pokiaľ teda nedôjde k výraznému poklesu výkonnosti, k strate motivácie alebo by ho prestali volať, tak Mareka Hamšíka uvidíme v reprezentačnom drese ešte niekoľko rokov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport24.sk

Diskusia

Podobné články