Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Greif: V klube vedia, že chcem odísť. Na Slovensku som už dosiahol všetko. Tieto dve zahraničné ponuky Slovan odmietol

BRATISLAVA - Slovan bude na jeseň chýbať v pohárovej Európe. Vykompenzuje straty predajom najlepšieho hráča uplynulej sezóny našej ligy?
Zdroj: 36805
Zdieľajte:

Dominik Greif získal v minulej sezóne so Slovanom slovenské double, chytal v skupinovej fáze Európskej ligy a čerešničkou na torte bolo ocenenie pre najlepšieho hráča sezóny v našej lige. Popritom sa dostal do reprezentácie. Logicky túži po ďalšom kroku - presune do zahraničia.

Pripravený na zahraničie

„Cítim, že som pripravený posunúť sa ďalej. O mojom záujme prijať novú výzvu vedia aj v klube. Zatiaľ sa ale nepodarilo zrealizovať môj transfer. Úprimne, sám tomu niekedy nerozumiem. Sú hráči, ktorým stačilo pár vydarených zápasov na posun do veľkých líg. Mám odchytané tri sezóny, som v reprezentácii, darilo sa mi v Európskej lige. Stále to ale nestačí na to, aby prišla ponuka, ktorá bude zaujímavá pre všetky strany. Je to už nekonečná pesnička," hovoril Greif v rozhovore pre šport.sk.

O jednotku belasých je v zahraničí záujem. Na stole manažmentu Slovana pristáli konkrétne ponuky - jedna od nemeckého bundesligového tímu a jedna od gréckeho PAOK Solún. Generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. odmietol ponuku z Bundesligy, nakoľko sa mu zdala finančne podhodnotená.

„Môžem potvrdiť, že obe ponuky boli reálne," priznal Greif.

Prečítajte si aj

Na čo má Slovan akadémiu, keď odchovanci nedostanú priestor? Hráči majú vzťah len k peniazom, hovorí klubová legenda

Na Slovensku som dosiahol všetko

Dominik Greif sa môže pochváliť zaujímavou sériou - v troch posledných ligových domácich vystúpeniach vychytal čisté konto (Trnava 2:0, Ružomberok 5:0, Senica 2:0). Má výrazný podiel na tom, že Slovan inkasoval v doterajšom priebehu ligovej sezóny len päťkrát a môže sa pochváliť najlepšou defenzívou v lige. Slovenský gólman má pocit, že v našich končinách už nemá čo viac dosiahnuť a motiváciu hľadá za hranicami republiky.

„Na Slovensku som dosiahol všetko a osobne už neviem, čo mám viac urobiť, aby som bol zaujímavý pre zahraničný trh. Budem už len starší. Mám veľké ambície. Chcem sa stať súčasťou toho najväčšieho európskeho futbalu a každou sezónou strávenou na Slovensku sa o to ukracujem. Tak to jednoducho cítim. Spravil som maximum pre to, aby som sa posunul ďalej.“

Vykompenzuje jeho predaj stratu Slovana v pohárovej Európe?

Slovan zažil obrovské sklamanie v pohárovej Európe. V kvalifikácii Ligy majstrov nedostal šancu pre kontroverznú kontumačnú prehru na pôde faerského tímu KÍ Klaksvík. Pre dobre známe skutočnosti belasí nedostali ani šancu vybehnúť na trávnik. Dostali možnosť hrať kvalifikáciu Európskej ligy. Len záverečné sekundy predĺženia delili slovenského majstra od postupu cez fínske Kuopio. Napokon Slovan vypadol po penaltovom rozstrele a zostali len oči pre plač.

Pre klub ako Slovan je neúspech v pohárovej Európe veľkou finančnou ranou. Zopakovanie postupu do skupinovej fázy Európskej ligy z vlani by naplnilo klubovú pokladnicu a pomohlo vykompenzovať straty, ktoré prináša náročné koronavírusové obdobie. Bude náhradným riešením predaj Greifa do zahraničia?

„Bol by som rád, keby prišla ponuka, ktorou pomôžem sebe, ale aj Slovanu, keďže po vypadnutí v 2. predkole Európskej ligy prišiel klub o možnosť zarobiť zaujímavé peniaze na medzinárodnej scéne. V dobe pandémie sa určite zíde každé euro. Rozprával som sa o tom aj s naším majiteľom. Povedal som mu, že ma poteší, keď moja situácia vyústi do prestupu, z ktorého budú mať všetky strany dobrý pocit. To znamená, ja pôjdem do klubu zo zaujímavej súťaže, ktorý zaplatí Slovanu želanú sumu."

Dočká sa slovenský reprezentačný gólman vysneného prestupu?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články