Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Na čo má Slovan akadémiu, keď odchovanci nedostanú priestor? Hráči majú vzťah len k peniazom, hovorí klubová legenda

BRATISLAVA - Legenda Slovana o podraze, ktorý mu klub pripravil, o legionároch so vzťahom len k peniazom, o zbytočnosti akadémie a demotivácii odchovancov
Zdroj: 36563
Zdieľajte:

Vladimír Kinder je legendou Slovana. Klubu pomohol získať päť majstrovských trofejí. Štyri ako hráč (jeden z toho československý) a jeden ako asistent trénera Ladislava Pecka.

V rozhovore pre šport.sk prehovoril na niekoľko zaujímavých a aktuálnych tém.

O podraze zo strany klubu

V sezóne 2008-09 ako Peckov asistent pomohol Slovanu k zisku titulu po desiatich rokoch. No po úspešnej sezóne trénerskému tímu vedenie nedalo šancu, angažovalo Dušana Uhrina staršieho, ktorý sa však na lavičke ohrial len veľmi krátko.

„Cítim krivdu za rok 2009, keď náš realizačný tím s Lacom Peckom a Majom Zemanom odpálili po zisku double. Bol som vtedy veľmi sklamaný. Titul sme získali bez hviezd, no chalani hrali perfektne, dreli a chodil ich sledovať plný dom.”

„Povedali nám, že sa chcú posunúť niekde inde. Vraj sme nemali skúsenosti, aby sme viedli tím v Európe. Vymýšľali si hlúposti, hľadali alibi. Zaslúžili sme si šancu, aby sme presvedčili o svojich schopnostiach. Keby sme v Európe zlyhali a potom by nás vyhodili, nepovedali by sme pol slova. Takto sme to vnímali ako podraz.”

Niečo podobné nedávno zažil Ján Kozák mladší, ktorý v minulej sezóne priviedol klub do skupinovej fázy Európskej ligy, vyhral slovenské double, mal výsledkovo solídny vstup do novej sezóny. Napriek tomu dostal "kopačky".

Prečítajte si aj

Slovan končí po fatálnom zlyhaní! Gól v posledných sekundách predĺženia a zbabraný záver rozstrelu

O zbytočnosti akadémie a demotivácii odchovancov

Slovan v posledných rokoch stavia na legionároch. Klub so silnou tradíciou, vlajková loď slovenského futbalu, no slovenských hráčov v základnej zostave treba hľadať ako ihlu v kope sena. Po príklad netreba chodiť ďaleko. Cez víkend v poslednom ligovom stretnutí nastúpil zo slovenských hráčov v základe len brankár Dominik Greif. Kinder veľmi trefne poznamenal:

„Na čo má Slovan akadémiu, keď odchovanci nedostanú priestor? Čo si má myslieť talentovaný dorastenec Slovana, keď v prvom tíme vidí dvoch Slovákov? Uvedomí si, že nedostane šancu a radšej odíde preč. Nemôžeme sa im diviť, je to logické riešenie. Pozrite sa na juniorku, ktorá je bez bodu na dne I. ligy. To nie je náhoda. Len sa zamyslite, o čo majú bojovať tí chlapci?”

Legionári majú vzťah k peniazom, nie ku klubu

V nadväznosti na predošlú tému - v nedávnom zápase kvalifikácie Európskej ligy na ihrisku Kuopia sa opäť raz ukázalo, že legionári "kopú" za Slovan nie preto, že im v hrudi tlčie belasé srdce, ale skôr pre vzťah k peniazom (česť výnimkám). Veľmi podobne to vidí aj Vladimír Kinder - prvý slovenský hráč, ktorý hral v anglickej Premier League.

„Pripadalo mi, že niektorí hráči išli zápas odohrať len tak. S tým, že keď prehrajú, tak sa nič nestane. Chýbali mi lídri a hráči so vzťahom ku klubu. Väčšina z týchto má vzťah akurát k peniazom.”

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články