Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Náklad, aký ešte nedostal! Maguire je kapitánom len kvôli svojej cene. So Stamom či Vidičom by boli United o 40 % lepší

MANCHESTER - Takýto náklad Harry Maguire asi ešte nedostal! Kapitánom je len vraj kvôli svojej cene
Zdroj: 36651
Zdieľajte:

Defenzíva Manchesteru United je ostro kritizovaná za svoje nevýrazné výkony. Bývalý obranca "červených diablov" Paul Parker v rozhovore pre Eurosport poriadne naložil Harrymu Maguirovi.

Maguire je kapitánom len pre svoju cenu

Maguire prišiel vlani na Old Trafford za rekordných 80 miliónov libier a stal sa najdrahším obrancom v histórii futbalu. Kapitánsku pásku však podľa Parkera nosí len kvôli tomu a nie kvôli líderským schopnostiam.

„Myslím si, že potrebujú vodcu v strede obrany. Majú 80-miliónového hráča v Harrym Maguirovi, no mám pocit, že je kapitánom len pre svoju cenu. Potrebujú niekoho, kto dokáže organizovať a dostať každého do správnej pozície, čo by tiež mohlo pomôcť Davidovi de Geovi."

Parker zaspomínal na slávne časy Manchesteru United a na bývalých skvelých lídrov v defenzíve. Podľa jeho názoru je teraz obrana "červených diablov" podstatne slabšia.

„Chceš tam mať niekoho ako Steve Bruce, Jaap Stam či Nemanja Vidič. Aj keď si spomeniem na Ronnieho Johnsona alebo Wesa Browna na ich vrchole, urobilo by to túto obranu United o 30-40 % lepšou, keby ste ich postavili namiesto Maguirea."

Prečítajte si aj

Z Old Traffordu do párty mesta, kde chce presvedčiť trénera, ktorý v minulej sezóne zaskakoval za Kloppa

Kapitán musí mať niečo do seba

Parker je presvedčený o tom, že Maguire nemá líderské schopnosti, kvalitu ani osobnosť na to, aby bol kapitánom klubu, akým je Manchester United.

„Pre mňa ste kapitánom pre to, že máte niečo do seba. Nie kvôli tomu, koľko stojíte. Obzvlášť, keď ste neboli kapitánom ani v predchádzajúcom klube," dodal.

Parker dodal, že podľa jeho názoru by si zaslúžil druhú šancu Chris Smalling, ktorý má za sebou vydarené hosťovanie v AS Ríme a na Old Trafford sa vrátil ako lepší hráč.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Eurosport

Diskusia

Podobné články