Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Nádherné gesto Gerrarda! Bojuje za nevyliečiteľne chorého chlapca - fanúšika konkurenčného Celticu

GLASGOW - Sú momenty, keď futbalová rivalita ide bokom. Aj medzi najväčšími rivalmi. Smutný príbeh 17-ročného chlapca a nádherné gesto ikonického Stevena Gerrarda
Zdroj: 34568
Zdieľajte:

Glasgow Rangers a Celtic Glasgow sú rivali na život a na smrť.

No sú v živote momenty, kedy aj tá najväčšia futbalová rivalita ide bokom.

Gerrard pomáha smrteľne chorému chlapcovi - fanúšikovi konkurenčného Celticu

Steven Gerrard, tréner Rangers, preukázal veľké srdce. Sponzoroval charitatívny zápas, prostredníctvom ktorého sa zbierali finančné prostriedky pre 17-ročného chlapca trpiaceho rakovinou mozgu.

Online vstupenky na virtuálne sledovanie charitatívneho stretnutia sa predávali po päť libier. Všetky vyzbierané prostriedky putovali práve pre spomínaného chlapca - fanúšika konkurenta Gerrardovho Rangers - Celticu.

Bývalá hviezda Celticu a v súčasnosti obranca Arsenalu Londýn a škótskej reprezentácie Kieran Tierney sa pred zápasom spojil s chlapcom - Danielom Caplanom.

Prečítajte si aj

Futbalový šok! Trojnásobný majster zahynul po zásahu zablúdenej guľky do hlavy - rozpútala sa vlna protestov

Daniel má 17, je z Newton Mearns a zvádza statočný, no nerovný boj s vážnou diagnózou, na ktorú v súčasnej dobe medicína nepozná účinnú liečbu.

Podporu Danielovi poslali šéf Celticu Neil Lennon, kapitán klubu Scott Brown, legenda Rangers Graeme Souness či boxer Tyson Fury.

Po charitatívnom stretnutí sa uskutočnila večera s tombolou a dražili sa napríklad dresy Celticu či Rangers, turné po Ibrox Parku pre štyri osoby a podobne. Vďaka tejto akcii sa podarilo vyzbierať ďalších 50 tisíc libier.

Online vstupenky formou pay-per-view si kúpilo okolo 900 fanúšikov.

Charitatívneho zápasu sa zúčastnil aj Danielov otec, no odohral len 13 minút, keď musel odstúpiť pre zranenie zadného stehenného svalu.

Daniel spoločne s rodinou sledoval zápas a po stretnutí odovzdal ocenenie pre Hráča zápasu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: The Sun

Diskusia

Podobné články