Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Aj keby prišiel Courtois, bolo by mi to jedno! Rodák prehovoril o boji s hviezdnym konkurentom - pripúšťa aj odchod!

FULHAM - Marek Rodák vychytal Fulhamu postup do Premier League, no cez víkend ho hviezdny konkurent posadil na lavičku. Rodák prehovoril o boji o post jednotky
Zdroj: 36615
Zdieľajte:

Marek Rodák patril v minulej sezóne k najlepším brankárom v anglickej Championship. Mal leví podiel na tom, že Fulham postúpil cez baráž do najvyššej Premier League.

Aj keby prišiel Courtois, je mi to jedno

Lenže tesne pred štartom sezóny vedenie klubu angažovalo hviezdneho brankára Alphonsa Areolu. Kmeňový gólman PSG, ktorý v poslednej sezóne pôsobil na hosťovaní v Reale Madrid.

„Má vynikajúci životopis. Už máme za sebou pár spoločných tréningov. Podstatné je, že nie je vôbec namyslený. Práve naopak, všetko je fajn, v pohode chlapec. Na boj o pozíciu jednotky sa pozerám tak, že je len na mne, či sa presadím, alebo nie. Bez ohľadu na konkurenciu, vždy máte situáciu vo vlastných rukách," vyhlásil Marek Rodák v rozhovore pre šport.sk.

Niekto by si možno pomyslel, že Rodák sa musí cítiť ukrivdený a musí ho mrzieť, že po tom, čo vychytal klubu postup do Premier League, Fulham angažuje takú kvalitnú konkurenciu. No slovenský gólman potvrdzuje, že je nielen skvelý športovec, ale aj človek.

„Vôbec nie, taký býva futbal. Aj keby prišiel Thibaut Courtois, bolo by mi to jedno. Konkurencia vás môže len posunúť ďalej. Možno práve Areolovým príchodom si ešte vylepším výkonnosť. Viem, že sa stále môžem zlepšovať a napredovať," pozerá sa na to z pozitívnej stránky.

Prečítajte si aj

Zocelili ho bomby starších! Rodákov otec prezradil, ako jeho syn získal mentálnu odolnosť už v žiakoch

Titul La Ligy, titul majstra sveta

Alphonse Areola sa vlani presunul z PSG do Realu Madrid na ročné hosťovanie. Pri svojom debute za "biely balet" vychytal nulu pri výhre s Osasunou 2:0. V ligovej sezóna si zachytal celkom štyrikrát a s Realom získal titul v La Lige.

Areola má na konte aj ďalšiu zaujímavú trofej. V roku 2018 sa dostal do nominácie trénera Didiera Deschampsa a na MS 2018 v Rusku bol francúzskou trojkou. Tím z krajiny "galského kohúta" napokon získal titul majstra sveta.

V Lige národov proti Nemecku Areola debutoval v reprezentácii Francúzska a bol to debut ako z veľkej knihy. Vychytal nulu pri bezgólovej remíze s Nemeckom a vyhlásili ho za hráča zápasu.

Rodák bol v minulej sezóne jasnou jednotkou Fulhamu. Po príchode hviezdneho Areolu sa jeho pozícia značne skomplikovala.

„Tréner brankárov sa viackrát vyjadril, že som jednotka. Hlavný kouč zase vravel, že na každý post chce mať vyrovnanú konkurenciu. Teda aspoň dvoch rovnocenných hráčov na každú pozíciu," prezrádza slovenský brankár.

V prvom zápase sezóny dostal šancu Rodák. Bola to ťažká skúška ohňom, v domácom stretnutí s Arsenalom inkasoval trikrát, jeho tím prehral 0:3.

V druhom súboji na ihrisku nováčika z Leedsu dostal premiérovú šancu Areola. Inkasoval štyri góly, po divokej prestrelke Fulham prehral 3:4.

Rodák za istých okolností pripúšťa odchod

Rodák si uvedomuje zložitosť pozície, do ktorej sa dostal. Chce prioritne zabojovať o pozíciu jednotky Fulhamu, no za určitých okolností nevylučuje ani odchod.

„Neviem sa teraz jednoznačne vyjadriť. Momentálne je moja priorita zostať a byť jednotka. Ale viete, ako to chodí. Môže sa stať čokoľvek."

„Mám pocit, že aj vedenie by ma len tak nepustilo do iného klubu, ale zase záleží na ponuke. Keby som vo Fulhame nechytal, prišla by ponuka z iného klubu Premier League a tam by som mal šancu chytať, určite by som uvažoval nad takou možnosťou. Preto teraz vravím, ktovie, čo bude o pár týždňov."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články