Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zocelili ho bomby starších! Rodákov otec prezradil, ako jeho syn získal mentálnu odolnosť už v žiakoch

BRATISLAVA - Vychytal postup do Premier League. Rodákov otec prezradil, vďaka čomu sa zocelila psychika jeho syna už v žiakoch
Zdroj: 35877
Zdieľajte:

Marek Rodák vychytal pre Fulham postup do anglickej Premier League. Patril k najväčším hviezdam Championship a môže sa tešiť na súboje proti zvučným menám z anglickej najvyššej súťaže.

Rodáka zocelili bomby starších už v žiakoch

Marek Rodák starší, jeho otec, vyzdvihol v rozhovore pre šport24.sk najsilnejšiu hernú stránku svojho syna.

„Marek je komplexný brankár. Je veľmi silný v súboji jeden na jedného. V Anglicku však potrebujete mať všetko – tajming, čítanie hry a ďalšie veci, Marek ich v sebe má. Čo sa týka nejakého priestoru na zlepšenie, teraz to je už len o tom, že by sa mal posúvať v detailoch."

Tréner nováčika Premier League z Fulhamu Scott Parker častokrát chválil svojho zverenca, na Rodákovi vyzdvihoval mentálnu odolnosť, vďaka ktorej sa dokázal s ľahkosťou preniesť cez ťažšie momenty či nevydarené zápasy.

Prečítajte si aj

Veľká nepríjemnosť pre Slovensko! Na Izrael pravdepodobne nebudeme mať hráčov

„Odmalička trénoval so staršími chlapcami a nebál sa, takže už tam som videl, že je mentálne silný. Keď v žiackom veku hráte s o dva roky staršími, je to poriadny rozdiel," prezrádza Rodák starší.

V žiackom veku sa nebál Marek Rodák postaviť strelám starších chlapcov a už tam položil silné základy svojej mentálnej odolnosti, z ktorej teraz ťaží.

„Už od útleho veku, keď som ho zobral na ihrisko, som na Marekovi videl, že má niečo v sebe. Keď som ho dal do futbalovej prípravky, videl som, že má veci, ktoré by mal mať brankár. Marek tam trénoval so staršími chlapcami a mal jednu dobrú vlastnosť, že sa nebál. Nebál sa lopty, ani starších chlapcov a ich tvrdých striel, ktoré ustál. To boli dôležité momenty, lebo už vtedy som videl, že sa nebojí lopty."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport24.sk

Diskusia

Podobné články