Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Fínsky novinár: Mám silný pocit, že KuPS môže Slovan prekvapiť! Prezrádza, čo čaká belasých

HELSINKI - Fínsky novinár prognózuje dnešné prekvapenie na úkor favorizovaného Slovana. Toto čaká belasých!
Zdroj: 36563
Zdieľajte:

Výprava ŠK Slovan Bratislava odcestovala na sever Európy. Vo fínskom Kuopiu sa predstaví v druhom kole kvalifikácie o postup do skupinovej fázy Európskej ligy.

Neľútostné počasie blízko severného polárneho kruhu

Slovan sa predstaví veľmi blízko severného polárneho kruhu, pripraviť sa musí na neľútostné poveternostné podmienky.

„Vyzerá to tak, že tu bude pršať, fúkať a bude aj zima. Presný opak toho, čo máte teraz na Slovensku. Ale nikto sa tomu predsa nemôže čudovať, veď Kuopio je iba 400 km od severného polárneho kruhu,” hovoril fínsky novinár Matti Härkonen z portálu Yle Urheilu pre šport.sk.

Na Slovan čakajú nástrahy nielen v podobe drsného severského počasia. Ale tiež kvalitný súper, ktorý vo fínskej lige bojuje o prvú priečku a má za sebou víťaznú päťzápasovú sériu.

Prečítajte si aj

Chytal v Lige majstrov, bojoval o život. Dnes kosí trávu, hrabe lístie a chytá za pivo, párky či guláš

„Myslím si, že Slovan je celkom zreteľným favoritom na postup do ďalšieho kola, lenže mám silný pocit, že KuPS môže prekvapiť. V jeho prospech bude hrať domáce prostredie, chladné a veterné počasie a som si istý, že KuPS vyťaží aj zo svojej umelej plochy," šípi fínsky novinár prekvapenie na úkor slovenského majstra.

Nepríjemný organizovaný pressing

V kvalifikácii Ligy majstrov KuPS tvrdo narazil - na ihrisku nórskeho Molde prehral vysoko 0:5. Napriek tomu Härkonen varuje pred nepríjemným herným štýlom zverencov trénera Arneho Erlandsena.

„Hrajú vysoko intenzívny futbal. Aspoň teda na fínske pomery. Radi si vzadu vymieňajú loptu a čakajú na priamočiaru prihrávku na pripravených hráčov v ofenzíve. Ak prídu o loptu, okamžite sa pustia do slušne organizovaného pressingu. Ak sa im nepodarí loptu získať v krátkom čase, sformujú sa do kompaktného bloku.”

„Ich herný štýl môže byť pre súpera veľmi nepríjemný. Nedajú mu vydýchnuť. KuPS má v kádri hráčov, ktorí majú radi loptu na kopačkách. Takisto dokážu hrať značne do tela," dodáva fínsky novinár.

Chladné, upršané a veterné počasie v kombinácii s umelou trávou a nepríjemným pressingom môže slovenskému majstrovi narobiť skutočne problémy. Belasí však odcestovali do Fínska výborne naladení, po domácej výhre s Trnavou 2:0 a víťaznej premiére nového trénera Darka Milaniča.

Opravná šanca neexistuje. Tento rok sa kvalifikácie európskych pohárov hrajú len na jedno víťazstvo. Podarí sa Slovanu v tohtosezónnej európskej pohárovej premiére zvíťaziť?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články