Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Vittek: Kmotrík má úplnú moc a právo robiť čokoľvek, hráči Slovana zarábajú lepšie ako v zahraničí!

BRATISLAVA - Róberta Vitteka zaskočila výmena trénera v Slovane: Kmotrík má úplnú moc a právo robiť čokoľvek, hráči Slovana zarábajú lepšie ako v zahraničí, reaguje
Zdroj: 22024
Zdieľajte:

Mnohí zostali zaskočení po tom, čo Slovan Bratislava odvolal trénera Jána Kozáka ml. a nahradil ho Slovincom Darkom Milaničom. Patril medzi nich aj bývalý kanonier reprezentácie a Slovana Róbert Vittek.

Vittek prekvapený odvolaním Kozáka

„Veru, neočakával som to," priznal v rozhovore pre šport.sk.

„Môže byť za tým viacero faktorov, o ktorých nevieme. No nemyslím si, že za všetko môže iba tréner. Samozrejme, pre vedenie je jednoduchšie vymeniť trénera než hráčov. Nikto nevidí detailne do klubovej kuchyne, čo sa naozaj stalo a kde vznikol problém. Máloktorý tréner vydrží v Slovane viac ako rok aj napriek tomu, že sezónu môže mať úspešnú. Keď vedenie cítilo, že sa mužstvo už neposúva, spravilo rozhodnutie. Čas ukáže, či bolo správne," dodáva.

Ján Kozák nastúpil na lavičku Slovana Bratislava vlani a v premiérovej sezóne s belasými dosiahol úžasné výsledky - vyhral ligu aj pohár, potiahol klub do skupinovej fázy Európskej ligy. Výsledkovo zlý štart Slovan nemal ani do novej sezóny, aj keď herne to nebolo ono. Ale bol druhý v lige, postúpil v pohári a pred sebou mal kvalifikáciu Európskej ligy.

„Nemusím rozprávať nič, za neho hovoria výsledky. Nebol som s Janom v blízkom kontakte, môžem súdiť len z výsledkov, respektíve z toho, čo som videl. Prebudil mužstvo po vlaňajšej facke v Lige majstrov, postúpil s ním do skupiny Európskej ligy, získal double. K tomu sa ťažko niečo dodáva," zmienil Vittek výbornú vizitku Kozáka na belasej lavičke.

Prečítajte si aj

Kmotrík o konflikte s Kozákom a priznal, že tím pravdepodobne v najbližšom období čakajú odchody

V Slovane platia lepšie ako v zahraničí, majiteľ si môže robiť čokoľvek

V médiách sa objavili správy o tom, že v závere minulotýždňového pohárového zápasu v Beluši nastala na lavičke hádka medzi generálnym riaditeľom Ivanom Kmotríkom ml., ktorého otec je majiteľom klubu, a trénerom Kozákom. Druhýkrát sa dostali do konfliktu pri odchode z ihriska do šatne.

„Majiteľ Slovana dáva do klubu nemalý kapitál. Hráči zarábajú na naše pomery veľmi, veľmi slušné peniaze. Môžem vám povedať, že k takým peniazom by sa nedostali ani v zahraničí. Preto si myslím, že majiteľ má úplnú moc a právo robiť čokoľvek. Keď si myslel, že zmena trénera bola potrebná, dovolil si ju realizovať. Myslím si, že je to len jeho vec. Druhá vec je, ako to berú ľudia. No s tým sa musí vysporiadať len on sám," reagoval Vittek na rozhodnutie vedenia.

Slovan sa musí po turbulenciách čím skôr dostať do normálu, pretože má pred sebou nabitý program. V sobotu privíta v očakávanom súboji Spartak Trnavu. Vo štvrtok hrá v kvalifikácii Európskej ligy na pôde fínskeho KuPS. Budúcu nedeľu hrá v Žiline. Slovenský majster má pred sebou tri náročné zápasy v priebehu deviatich dní. Krst ohňom pre nového trénera Milaniča.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články