Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Genk zlacnil slovenského reprezentanta a pristúpil aj na možnosť hosťovania, no sú tu dva háčiky

GENK - Genk znížil cenu za slovenského reprezentanta a je ochotný pustiť ho už aj na hosťovanie, stále sú tu ale dva háčiky
Zdroj: 33832
Zdieľajte:

Slovenský reprezentant Patrik Hrošovský sa v belgickom Genku dostal do nepríjemnej situácie. Tréner Hannes Wolf sa rozhodol v tejto sezóne vsádzať v stredovej formácii na fyzickejšie typy hráčov a technický a behavý Hrošovský zostal na druhej koľaji.

Genk odohral v novej sezóne belgickej Jupiler League päť zápasov, no Hrošovský zatiaľ nemá na konte ani jednu odohratú minútu. Pre žiadneho futbalistu to nie je dobrá situácia.

V zahraničných médiách sa hovorí o záujme z Glasgowu Rangers, na lavičke ktorého sedí legendárny Steven Gerrard. V českých médiách sa v súvislosti s Hrošovským spomína návrat do Plzne či presun do Slavie Praha.

Hrošovského cena zlacnená, Genk je prístupný aj na hosťovanie

Predstavitelia Genku sa rozhodli Hrošovského predať. O hosťovaní pôvodne nechceli ani počuť. Pýtali za neho 3,75 milióna eur. No tieto podmienky nevyhovovali potenciálnym záujemcom o služby slovenského reprezentanta.

Genk cenu za Hrošovského zlacňuje, informuje o tom český portál iSport.cz. Dokonca sa Genk rozhodol upustiť aj od svojho pôvodného zámeru Slováka len predať na trvalý prestup. V Genku sú už ochotní pustiť Hrošovského aj na hosťovanie. Má to však dva háčiky.

Prečítajte si aj

Nielen slávny Rangers. Slovenský reprezentant má ponuku z La Ligy či od nováčika Serie A

Prvým háčikom je, že Genk chce Hrošovského pustiť len na hosťovanie bez opcie. Teda bez možnosti odkúpenia na trvalý prestup po skončení sezóny.

Druhý háčik spočíva v tom, že polročné hosťovanie by potenciálneho záujemcu o Hrošovského služby stálo pol milióna eur.

Z pohľadu spomínaných českých klubov sú to nevýhodné podmienky.

Ako informuje iSport.cz má Plzeň na pozícii tvorivého stredného záložníka Lukáša Kalvacha, ktorý sa na tomto poste výborne uchytil. V Slavii je obrovská konkurencia a ani v tomto klube nie je príchod behavého záložníka prioritou.

Situácia okolo Hrošovského je pomerne zamotaná. No paradoxne, jeho vykúpením môžu byť katastrofálne výsledky Genku v úvode sezóny. Genk naposledy prehral na pôde Beerschotu 2:5. Z piatich zápasov vyhral len jediný a v tabuľke má za sebou len štyri tímy.

Stolička pod Hannesom Wolfom sa trasie čoraz výraznejšie. Ak budú mizerné výkony Genku pokračovať, je zrejmé, že príde buď k zmenám v zostave a šancu potenciálne môže dostať aj Hrošovský, alebo príde k odvolaniu trénera Wolfa.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: isport.cz

Diskusia

Podobné články