Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Nielen slávny Rangers. Slovenský reprezentant má ponuku z La Ligy či od nováčika Serie A

GENK - Slovenský reprezentant má na stole zaujímavé ponuky - nielen od slávneho Rangers, ale aj od tímu z La Ligy či od nováčika Serie A. Čo je kameň úrazu?
Zdroj: 33832
Zdieľajte:

Len vlani ho belgický Genk kupoval, no už po prvom roku v klube sa stal prebytočným.

Belgické médiá v uplynulom období prinášali informácie o tom, že slovenský reprezentant Patrik Hrošovský je na predaj.

Tréner chce silové typy, Hrošovský na predaj

Vypadol zo zostavy trénera Hannesa Wolfa. Aký bol dôvod a aká je momentálne situácia Hrošovského ozrejmil agent Daniel Zíka zo spoločnosti GLOBAL Sports, ktorá hráča zastupuje, pre šport.sk.

„Tréner Genku prišiel s myšlienkou hrať s mladými hráčmi a predovšetkým silovými. Vieme, že Paťo má ako stredopoliar iné prednosti. Je to futbalista, ktorý je silný na lopte, má výborné čítanie hry a je vhodný do kombinácie. Tréner Wolf má však svoju predstavu, ktorú budeme musieť, zatiaľ, rešpektovať. Situácia je taká, že Genk nám dal pokyny, že ak sa objaví možnosť Patrika predať a on by sa tomu nebránil, tak by boli otvorení tejto možnosti."

Minulý týždeň sa objavili správy o záujme slávneho škótskeho klubu Glasgow Rangers, na lavičke ktorého sedí legendárny Steven Gerrard, o Patrika Hrošovského.

Problém však spočíva v tom, že Genk vlani kúpil Hrošovského za 6,5 milióna eur. Hráča chce predať, o hosťovaní nechcú v manažmente belgického klubu ani počuť. A cieľom je predať ho tak, aby sa vrátilo čo najviac z vlaňajšej investície.

Ako informuje šport.sk, vedenie Rangers chce Hrošovského získať na ročné hosťovanie s opciou na trvalý prestup. No s týmto scenárom sa nestotožňujú v Genku - požadujú od začiatku trvalý prestup a navyše za pomerne vysokú čiastku.

Prečítajte si aj

Genk už viac slovenského reprezentanta nechce a predáva ho. Kto ho vykúpi zo zlatej pasce?

Nielen Rangers, ale aj Getafe a Crotone chcú Hrošovského

Okrem Rangers sa o služby Hrošovského zaujímajú aj účastník španielskej La Ligy Getafe a nováčik talianskej Serie A Crotone.

Aj v týchto prípadoch je kameňom úrazu, že záujemcovia preferujú hosťovanie s opciou na trvalý prestup, zatiaľčo vedenie Genku chce hneď trvalý prestup.

V hre je aj návrat Hrošovského do Česka, kde si spravil výborné meno počas pôsobenia v drese Plzne. V tomto klube strávil dlhých desať rokov.

„Nemôžeme vylúčiť, že by sa Patrik nevrátil do Česka. Je to takisto jedna z možností, ale čo sa týka spomínaných klubov, ktoré sa už objavili v médiách v súvislosti s Paťom, to by sme nateraz neradi komentovali. Patrik má ale v Česku výborné renomé a ak by sa aj vrátil, určite by patril na svojom poste medzi najlepších hráčov celej súťaže. Áno, je tam aj táto možnosť,“ priznal hráčov agent.

Slavia ponúkla tri milióny eur, Genku sa to máli

V českých médiách sa v súvislosti s Hrošovským spomínal potenciálny návrat do Plzne či prestup do Slavie alebo Sparty.

Slavia mala Genku ponúknúť za Hrošovského 3 milióny eur, no Genk požaduje minimálne 4 milióny eur. Informáciu priniesol belgický portál voetbalnieuws.be.

Podľa vyjadrení Zíku pre šport.sk je šanca na prestup z Genku v tejto chvíli 50/50.

Ak Genk nepristúpi na ponúkané podmienky záujemcov, Hrošovskému nezostane nič iné, len zostať a čakať na svoju príležitosť.

Tá môže skôr či neskôr prísť, nakoľko Genk má za sebou nevydarený úvod sezóny. V lige vyhral len jeden zo štyroch zápasov a v tabuľke figuruje až na 10. mieste. Ak bude tento trend pokračovať, budúcnosť trénera Wolfa je vo vážnom ohrození.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: šport.sk, voetbalnieuws.be

Diskusia

Podobné články