Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Záchrana pre Slovensko? Martin Škrtel sa možno vráti do reprezentácie!

BRATISLAVA - Je sklamaný z toho, kam sa to uberá. Bývalý kapitán Slovenska Martin Škrtel sa možno vráti do reprezentácie!
Zdroj: 35701
Zdieľajte:

Vlani v októbri Martin Škrtel ukončil reprezentačnú kariéru. Bývalý kapitán slovenského národného tímu však podľa najnovších informácií zvažuje svoj reprezentačný comeback!

Dôvodom je žalostná situácia, v ktorej sa ocitá slovenská reprezentácia. Do Ligy národov vstúpila dvoma nevýraznými výkonmi, po ktorých prehrala doma s Českom 1:3 a remizovala v Izraeli 1:1.

Škrtel je sklamaný, mrzí ho absencia lídra

Škrtel netají sklamanie a mrzí ho najmä, že sa ani rok po jeho odchode v reprezentácii nenašiel nový líder.

„Mrzí ma, že sa toho nikto z chalanov neujal. Verím však, že tak ako za našej éry, keď sme vedeli dosahovať dobré výsledky, čaká aj toto mužstvo svetlá budúcnosť. Momentálne som však, rovnako ako ostatní fanúšikovia, sklamaný," vyhlásil Škrtel pre Šport.

Škrtel má síce 35 rokov, no stále je vo výbornej forme. S tureckým Basaksehirom získal v uplynulej sezóne ligový titul, zahrá si v skupinovej fáze Ligy majstrov a nedávno podpísal nový kontrakt. Stále má slovenskému národnému tímu čo ponúknuť.

Uvažuje nad návratom

„V minulosti som povedal, že som na 99,9 percenta skončil. Aj keď som dodal, že nikdy nehovor nikdy. Mužstvo je už dlhšie pokope bezo mňa. Káder si skladá tréner a keby zavolal hráča, ktorý v reprezentácii dlhšie nebol, nemuselo by to vyjsť. Takže hovorím skôr nie ako áno," uviedol. Napriek tomu však cítiť z jeho vyjadrenia, že by comeback reálne zvažoval.

Prečítajte si aj

V čom vidí Borbély hlavné príčiny úpadku slovenskej reprezentácie?

„Ak by k niečomu takému prišlo, určite by som nad tým prinajmenšom uvažoval a mohli by sme sa porozprávať. Rozhodne mi totiž nie je ľahostajný stav mužstva. Zároveň si však myslím, že by nebolo správne do toho zasahovať," dodal razantný stopér.

Tréner Pavel Hapal mal náročnú pozíciu pred dvojzápasom v Lige národov. Chýbali mu Hamšík, Greguš a Rusnák, ktorí pôsobia v Číne, resp. USA a z dôvodov opatrení proti Covid-19 ich štarty neboli možné. Pomôcť nemohli pre zranenie ani brankár Dúbravka či obranca Hancko. Pred zápasom v Izraeli navyše vypadli ďalší piati hráči z pôvodnej nominácie.

Hapal bude Škrtela kontaktovať

Hapal je myšlienke návratu Škrtela do reprezentácie naklonený a priznáva, že ho v tejto veci bude kontaktovať.

Potrebujem sa nad tým zamyslieť. S Martinom sa skontaktujem a určite sa porozprávame. Ťažko sa mi reaguje v tejto chvíli, keďže som to bral z jeho pohľadu už ako uzavretú vec. Nikto z nášho realizačného tímu nebol iniciátor jeho konca v národnom tíme, lebo si myslíme, že má mužstvu stále čo dať. Po tejto informácii sa s nám určite skontaktujem a uvidíme, čo bude ďalej."

Slovenská reprezentácia prechádza zložitým obdobím a to mesiac pred barážovým stretnutím o postup na EURO proti Írsku neveští nič dobré.

Zachráni nás bývalý kapitán Martin Škrtel?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Šport

Diskusia

Podobné články