Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

V čom vidí Borbély hlavné príčiny úpadku slovenskej reprezentácie?

BRATISLAVA - Ladislav Borbély otvorene o hlavných príčinách úpadku slovenskej reprezentácie.
Zdroj: 36403
Zdieľajte:

Prehra s Českom 1:3 v úvodnom vystúpení Ligy národov nastavila slovenskej reprezentácii zrkadlo.

Pred budúcoročnou barážou o postup na Euro to nie je príliš pozitívny signál.

V čom vidí príčiny úpadku reprezentácie Borbély?

„V súčasnosti máme veľmi limitovaný počet kvalitných futbalistov súcich na medzinárodnú konfrontáciu. Keď odpočítame skupinu hráčov, ktorí nemohli nastúpiť, Pavel Hapal mal veľmi obmedzené možnosti," analyzuje Ladislav Borbély hlavné príčiny úpadku slovenskej reprezentácie v rozhovore pre šport.sk.

Uznávaný odborník, tréner a televízny spolukomentátor a analytik je presvedčený o tom, že slovenská reprezentácia nemá v súčasnosti potenciál na to, aby sa uchádzala o miestenky na veľkých medzinárodných turnajoch.

„Nie. Nastali veľmi predčasné personálne zmeny, najmä z obrany odišli osvedčení lídri. Viacerí kandidáti ako Haraslín alebo Boženík sú perspektívni hráči, no žiada si to ešte niekoľko zápasov, možno celý kvalifikačný cyklus.”

Prečítajte si aj

Škriniar patrí k trom najväčším sklamaniam medzi obrancami v talianskej Serii A

Nie je to Hapalova vina, má limitované možnosti

Mnohí fanúšikovia po zápase s Českom volajú po odvolaní trénera Pavla Hapala. Kritizujú ho za zle zvolený systém hry, rozostavenie, výber a použitie hráčov. No Borbély nevidí problém v mužovi, ktorý sedí na trénerskej stoličke. Súčasný stav našej reprezentácie nie je podľa neho primárne zapríčinený trénerom Hapalom.

„Jeho pozícia je nevďačná, nezávidím mu. Má limitované možnosti zmeniť, respektíve rozšíriť káder. Najmä keď ide o hráčov, ktorých kvalita je medzinárodne konfrontovateľná. Máme veľa priemerných hráčov. V blízkej budúcnosti z nich môžu byť kvalitní futbalisti, no momentálne nedosahujú nadpriemernú medzinárodnú úroveň.”

V pondelok budú možnosti Pavla Hapala a jeho asistentov limitované ešte výraznejšie. Nakoľko z pôvodnej nominácie prišiel o ďalších piatich hráčov. Menovite sú to Peter Pekarík, Ondrej Duda, Adam Zreľák, ktorých si stiahli kluby. Do Izraela neodcestoval ani Branislav Niňaj a tiež Lukáš Štetina, ktorý si v zápase s Českom vážne zranil koleno a podľa všetkého ho čaká operácia.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články