Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovan prekvapujúco vyhodil trénera Kozáka: Toto je dôvod!

BRATISLAVA - Priviedol Slovan k zisku double. Aktuálne je klub druhý v lige. Napriek tomu Kozák skončil na lavičke belasých a toto je dôvod
Zdroj: 36170
Zdieľajte:

Turbulentný začiatok sezóny zažíva slovenský majster ŠK Slovan Bratislava.

Po komplikáciách s koronavírusom v tíme a obštrukciách zo strany domácich prehral kontumačne súboj 1. predkola Ligy majstrov na pôde faerského KÍ Klaksvík.

Aktuálne prichádza prekvapujúca informácia o tom, že klub prepustil trénera Jána Kozáka mladšieho.

Pod jeho taktovkou získal Slovan v uplynulej sezóne double - vyhral ligový titul a získal trofej v pohári. Pod Kozákovou taktovkou si Slovan zahral v skupinovej fáze Európskej ligy.

V úvode novej ligovej sezóny Slovan vyhral tri zo štyroch doterajších zápasov a s celkovým skóre 13:3 figuruje na druhej pozícii. Vo štvrtok vyhral v pohári v Beluši po utrápenom výkone 2:0. A práve po tomto stretnutí, dostal Kozák "kopačky".

Prečítajte si aj

Šokujúce rozhodnutie po zápase Slovenska s Českom: Končíme! Hráči sa búria

Kmotrík o dôvodoch odvolania Kozáka

„Vzhľadom na neuspokojivé výkony, ktoré nezodpovedajú potenciálu kádra a predovšetkým značke ŠK Slovan Bratislava, sme sa rozhodli pre zmenu na trénerskom poste. Slovan sa musí prezentovať iným výkonom a iným prejavom. Dlhšie sme zvažovali tento krok. Posledné zápasy boli z pohľadu nášho herného prejavu veľmi zlé a slabé, nevideli sme očakávané zlepšenie. Naopak, mužstvo v poslednom období stagnovalo," zdôvodňoval generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. rozhodnutie o odvolaní Kozáka pre oficiálny klubový web skslovan.com.

„Slovan sa stále musí zlepšovať, čo sa však v tomto prípade nedialo. Máme pred sebou najdôležitejšiu fázu v rámci európskych pohárov, na ktorú musíme byť čo najlepšie pripravení, a po posledných zápasoch sme presvedčení, že mužstvo potrebuje nový impulz. Poslednou kvapkou bol včerajší výkon v pohári, ktorý nemôžeme nazvať inak než blamážou. Fanúšikovia, ktorí merali na zápas cestu, alebo sledovali priamy prenos na Slovan TV, si nezaslúžia vidieť takýto prejav. Potrebujeme konať rázne a rýchlo. Meno nového trénera oznámime verejnosti a fanúšikom v najbližších dňoch. Veríme, že nový tréner prinesie do mužstva nový impulz."

Vedenie Slovana musí skutočne rýchlo reagovať na vzniknutú situáciu a nájsť vhodnú náhradu za odchádzajúceho Kozáka. Už 17. septembra sa belasí predstavia v kvalifikácii Európskej ligy na pôde fínskeho KuPS.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: skslovan.com

Diskusia

Podobné články