Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hapal: Ako plánuje zaplátať diery po Hanckovi a Dúbravkovi a v čom majú Česi výhodu?

BRATISLAVA - Tréner Hapal o tom, ako plánuje zaplátať diery po kľúčových členoch defenzívy Dúbravkovi a Hanckovi a v čom majú Česi podľa neho výhodu?
Zdroj: 36307
Zdieľajte:

Nielen bežný život, ale aj ten futbalový, je do veľkej miery poznačený zúriaciou pandémiou koronavírusu. Niekedy nastávajú až absurdné situácie, ako bola nedávna kontumácia Slovana v 1. predkole LM s Klaksvíkom.

Blíži sa "federálne derby" v Lige národov - Slovensko proti Česku. Tréner Pavel Hapal musí riešiť pred očakávaným duelom množstvo rébusov so zostavou. Pre opatrenia nemohli náš tím posilniť kapitán Marek Hamšík a tiež Albert Rusnák a Ján Greguš. Zranenia nepustia do hry brankára Mareka Dúbravku a obrancu Dávida Hancka.

Ako nahradiť Dúbravku a Hancka?

Hapal v rozhovore pre šport.sk prezradil, ako plánuje plátať diery po kľúčových členoch defenzívy. Priznáva, že za Hancka na ľavom kraji obrany nemá adekvátnu náhradu.

„Bude to improvizácia, keďže klasického ľavého obrancu nemáme. Hráči, nad ktorými by sme teoreticky mohli uvažovať, bohužiaľ, nehrávajú, prípadne sú dokonca bez klubu, konkrétne Róbert Mazáň. Ten trénuje len individuálne. Budeme musieť na poste ľavého obrancu využiť hráčov, ktorí to majú cez nohu.“

Absencia jedného z top brankárov Premier League Dúbravku je nepríjemná. Hapal nominoval Mareka Rodáka, ktorý vychytal Fulhamu postup do Premier League. Dominika Greifa, ktorý bol vyhlásený za najlepšieho hráča našej ligy v uplynulej sezóne a vycyhtal Slovanu slovenské double. Dopĺňa ich Dušan Kuciak z poľského Gdansku.

Prečítajte si aj

Veľká nepríjemnosť pre Slovensko! Na Izrael pravdepodobne nebudeme mať hráčov

„Máme určitú myšlienku, ale definitívne rozhodnutie urobíme, až keď budeme všetci pohromade. Tréneri brankárov sa rozhodnú na základe aktuálnej formy v priebehu týždňa. Verím, že Dominik Greif bude chytať za Slovan proti Trenčínu a že k nám po zápase pricestuje pripravený.“

Greif v pondelok skutočne nastúpil a vychytal pre Slovan víťazstvo v Trenčíne 2:1.

Česi majú miernu výhodu - sú lepšie rozohratí

Nepríjemnosťou je nielen niekoľko absencií súvisiacich s opatreniami proti Covid-19 a zraneniami, ale tiež skutočnosť, že nie všetci hráči vo výbere majú za sebou ostré zápasy a sú bez súťažného zápasového vyťaženia.

„Dôležité je, že všetci hráči trénujú a zodpovedne sa pripravujú. Aj tí, čo nehrali ligové zápasy, majú už za sebou prípravné stretnutia. V tomto má ale Česko miernu výhodu, pretože popredné tímy z tamojšej najvyššej súťaže sú v plnej permanencii."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články