Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Veľká nepríjemnosť pre Slovensko! Na Izrael pravdepodobne nebudeme mať hráčov

SENEC - Šialená situácia v koronavírusovej futbalovej dobe. Veľká nepríjemnosť pre Slovensko - na Izrael nebudeme mať s kým nastúpiť!
Zdroj: 36307
Zdieľajte:

Slovenská futbalová reprezentácia odohrá úvodné dva zápasy v novom ročníku Ligy národov aj bez stopéra Davida Hancka zo Sparty Praha. Reprezentačnému trénerovi Pavlovi Hapalovi sa na nedeľnom zraze v Senci hlásilo jedenásť hráčov, ďalší sa k národnému tímu pred septembrovými súbojmi s Českom v Bratislave (4. septembra), resp. s Izraelom v Netanyi (7. septembra) pripoja postupne.

Slovenská reprezentácia bez Hancka

"Hancko nie je stopercentne pripravený. Bude to istá komplikácia. Ale taká je realita. Ale nebudeme povolávať za neho náhradu. Necháme ho pripravovať sa na ligové štarty v Česku. Verím, že bude pripravený na ďalšie okno," povedal český kouč na tlačovej konferencii. Ďalší hráči sa pripoja k mužstvu v priebehu dňa a v pondelok by už mohli byť kompletní. "Verím, že zajtra na popoludňajšom tréningu už budeme všetci."

Slovákom už z 24-člennej nominácie vypadli aj kapitán Marek Hamšík, hráči zo zámorskej MLS Ján Greguš a Albert Rusnák, ako aj zranený brankár Martin Dúbravka. "Ja verím, že chlapci, ktorí tu sú, budú v dobrej forme. A že tí, ktorí sú noví, resp. dlhšie tu neboli, sa pobijú o svoju šancu. Dúfam, že v najbližších zápasoch budeme úspešní," dodal Hapal.

Súboj s Českom bude pre Slovákov prvý zápas v tomto kalendárnom roku pre koronakrízu. Po septembrovom dvojzápase nastúpia vo štvrtok 8. októbra na domácej pôde v semifinále baráže EURO 2020 proti Írsku. "Česko bude nepríjemný súper, to bol vždy. Už sa neopiera len o hráčov Sparty, ale teraz najmä o Slaviu, ktorá hrá výborne. Darí sa jej a hrá výborne. Musíme sa na nich nastaviť, pretože si myslím, že budú hrať. Popasujeme sa s tým a aj u nás bude určite prevládať túžba zvíťaziť. Minulý zápas s Českom bol vyrovnaný, my sme začali dobre, ale nevyužili sme to. Musíme sa poučiť a pristúpiť k tomu inak. Už to bude iný zápas," povedal tréner SR na margo najbližšieho súpera.

Kapitánsku pásku by mal počas Hamšíkovej neúčasti prevziať Juraj Kucka. "Takto to máme zaužívané, takže ak bude na ihrisku, bude ju mať," potvrdil Hapal.

Prečítajte si aj

Genk už viac slovenského reprezentanta nechce a predáva ho. Kto ho vykúpi zo zlatej pasce?

Slováci na Izrael nebudú mať s kým nastúpiť

Pre Slovákov je veľkou komplikáciou fakt, že po návrate z Izraela bude musieť byť celá výprava podľa teraz platných nariadení v desaťdňovej karanténe. Hapalovi sa to veľmi nepozdáva, reálne totiž hrozia ďalšie vynútené zmeny. "Robíme na tom, je to zložité. Ozvali sa už kluby, ktoré nechcú, aby sme brali ich hráčov do Izraela. Je to podľa mňa veľmi nešťastné rozhodnutie od FIFA, ktorá umožnila klubom, že nemusia uvoľniť hráčov, ktorí po návrate musia do karantény. My sme chceli hrať aj na neutrálnom ihrisku. Strhla sa tak lavína klubov, ktoré nám neumožnia hráčov nominovať. Uvidíme, čo bude. Teraz žijem len prvým zápasom. Bude možné, že budeme musieť urobiť zmeny na Izrael. Ale neviem si to dobre predstaviť, kde máme vziať hráčov, lebo naši hrajú v zahraničí. A dokonca aj domáca súťaž nám neumožní hráčov nominovať, pretože musia do karantény. Je to nešťastné rozhodnutie v tento moment pre náš tím," vysvetlil Hapal.

aktualizovaná nominácia SR:
brankári: Marek Rodák (FC Fulham), Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava), Dušan Kuciak (Lechia Gdaňsk)
obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň), Martin Koscelník (Slovan Liberec), Lukáš Štetina (Sparta Praha), Milan Škriniar (Inter Miláno), Martin Valjent (RCD Mallorca), Norbert Gyömbér (Perugia Calcio), Branislav Niňaj (Fortuna Sittard)
stredopoliari: Stanislav Lobotka (SSC Neapol), Patrik Hrošovský (KRC Genk), Juraj Kucka (Parma Calcio), Ondrej Duda (Hertha Berlín), Matúš Bero (Vitesse Arnhem), Erik Sabo (Fatih Karagümrük), Lukáš Haraslín (US Sassuolo), Jaroslav Mihalík (Lechia Gdaňsk)
útočníci: Róbert Boženík (Feyenoord Rotterdam), Michal Ďuriš (Omonia Nikózia), Ivan Schranz (FK Jablonec), Adam Zreľák (1. FC Norimberg)

náhradníci:
brankári: Adam Jakubech (KV Kotrijk), Dominik Holec (Sparta Praha)
hráči: Lukáš Pauschek (Slovan Bratislava), Denis Vavro (Lazio Rím), Michal Sipľak (Cracovia Krakov), Jakub Považanec (FK Jablonec), Miroslav Káčer (Viktoria Plzeň), Erik Pačinda (Spartak Trnava), Nikolas Špalek (Brescia Calcio), Erik Jirka (CD Mirandes), Pavol Šafranko (Sepsi OSK), Samuel Mráz (Zaglebie Lubin)


program SR v 2. skupine B-divízie LN 2020/2021:
1. kolo: 4. septembra: SR - ČR (Bratislava, 2045 SELČ)
2. kolo: 7. septembra: Izrael - SR (Netanya, 20.45)
3. kolo: 11. októbra: Škótsko - SR (Glasgow, 20.45)
4. kolo: 14. októbra: SR - Izrael (Trnava, 20.45)
5. kolo: 15. novembra: SR - Škótsko (Trnava, 15.00)
6. kolo: 18. novembra: ČR - SR (Praha, 20.45)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články