Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Genk už viac slovenského reprezentanta nechce a predáva ho. Kto ho vykúpi zo zlatej pasce?

GENK - Slovenský reprezentant figurujúci aj v nominácii na Ligu národov má dni v belgickom Genku spočítané. Klub ho predáva!
Zdroj: 33832
Zdieľajte:

Slovenský reprezentant Patrik Hrošovský prestúpil vlani v lete do belgického Genku z Plzne za 5,2 milióna eur.

Genk Hrošovského predáva, uviazol v zlatej klietke

Po prvej sezóne ho Genk predáva. Tréner Hannes Wolf preferuje trojčlennú stredovú formáciu a v nej viac silovejšie a robustnejšie typy ako je subtílnejší a technický Hrošovský.

Belgické médiá prišli s informáciou, že Genk sa snaží Hrošovského zbaviť - chce ho ale predať, hosťovanie neprichádza do úvahy.

„Dohoda o hosťovaní Hrošovského nie je pre Genk alternatívou. Slovák prišiel pred rokom z Plzne, ale nestal sa režisérom, pre čo bol kupovaný. Genk zaplatil za 28-ročného stredopoliara 5 miliónov eur a nemieni ho dať na hosťovanie. Bude to definitívny transfer alebo zostane v Genku," píše portál hln.be.

V troch zápasoch novej sezóny belgickej ligy sa Hrošovský nedostal ani medzi náhradníkov. Uviazol v zlatej klietke. V klube nemá priestor, nechce ho pustiť na hosťovanie a čo sa týka predaja, Genk chce odstupné, ktorým by si nahradil čo najväčšiu časť z vlaňajšej kúpnej ceny. A za tak vysokú čiastku Hrošovského bude chcieť vykúpiť len málokto.

Prečítajte si aj

Škrtel priznáva: Odmietol som Spartu, Trnavu aj klub zo španielskej La Ligy. A akých súperov si želá v Lige majstrov?

Spomína sa Sparta, tá má inú prioritu

Hrošovský si výborné meno spravil v českej lige a logicky sa ponúka otázka možného návratu do tejto súťaže. Plzeň o jeho návrat záujem nemá. V belgických a českých médiách sa spomínala Sparta.

Na Letnej by hráča jeho kvalít privítali, no manažment Sparty odrádza vysoké odstupné. Stačí sa vrátiť pár týždňov naspäť, keď Sparta nebola ochotná vyplatiť 6 miliónov eur Fiorentine za Dávida Hancka a dohodla sa na predĺžení jeho hosťovania o rok.

Navyše má Sparta inú prioritu na pozíciu defenzívneho stredopoliara a tou je David Pavelka z tureckej Kasimpasy. „Pre Spartu je to stále priorita. Lenže rokovania s Turkami sú náročné a zdĺhavé," píše portál sport.aktualne.cz s odvolaním sa na zdroj z prostredia sparťanského klubu.

Hrošovský napriek kritickej pozícii, v ktorej uviazol, figuruje v nominácii trénera Pavla Hapala na nadchádzajúce súboje Ligy národov.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hln.be, sport.aktualne.cz

Diskusia

Podobné články