Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Dušan Galis: Slovan výstrahou pre všetky kluby! Toto mali spraviť inak

BRATISLAVA - Dušan Galis si myslí, že Slovan si za súčasnú situáciu môže sám
Zdroj: 32899
Zdieľajte:

Kauza ŠK Slovan a kontumácia zápasu 1. predkola Ligy majstrov na pôde KÍ Klaksvík hýbe svetom. Doslova. Témou sa zaoberala dokonca už aj americká tlačová agentúra AP. Tá priniesla informáciu, že Slovan požaduje odklad stredajšieho zápasu 2. predkola medzi Young Boys Bern a Klaksvíkom, kým sa celá situácia dôkladne nevyšetrí.

Obe výpravy po návrate na Slovensko negatívne

Výprava Slovana minulý týždeň vycestovala na Faerské ostrovy. Na Slovensku mali všetci jej členovia negatívne testy na Covid-19. No po prílete na miesto bol jeden člen výpravy pozitívne testovaný. Miestne úrady rozhodli jasne - celá výprava na 2 týždne do karantény alebo sa rovnakým lietadlom vrátiť domov na Slovensko.

UEFA začala situáciu riešiť. Zápas presunula zo stredy na piatok. Slovan dostal šancu zostaviť nový tím zo zvyšných hráčov "áčka" a členov rezervného mančaftu a poslať druhú výpravu na Faerské ostrovy. Na Slovensku mali všetci jej členovia negatívne testy, po prílete na sever Európy sa opäť našiel jeden pozitívny. Déja vú.

UEFA rozhodovala o celej situácii a napokon sa rozhodla kontumovať zápas v prospech domáceho tímu 3:0. Slovan sa okamžite odvolal a vo svojom odvolaní argumentuje troma stranami faktov a dôkazov.

Prečítajte si aj

Hnev slovenských fanúšikov explodoval na facebooku Klaksvíku! Rybári, tešte sa, keď prídete sem, zažijete peklo

K odvolaniu pripojil aj výsledky testov na Covid-19, ktoré obe výpravy absolvovali po návrate z Faerských ostrovov na Slovensko. Všetci členovia oboch výprav boli negatívni.

Podľa Galisa Slovan situáciu podcenil: Toto mal spraviť inak!

Bývalý tréner ŠK Slovan Bratislava Dušan Galis sa k celej kauze vyjadril pre Nový Čas a myslí si, že belasí situáciu hrubo podcenili a sú výstrahou pre ostatné kluby.

„Funkcionári a lekári Slovana mali byť na tieto veci lepšie pripravení a dôslednejšie k nim pristúpiť. Overiť si všetko u hlavného hygienika a tiež aj na Faerských ostrovoch... Tu sa nik s nikým nehrá. Ide o veľa. To, čo platí na Slovensku, je v zahraničí inak. Slovan mal izolovať hráčov viac dní pred zápasom a pravidelne ich kontrolovať. Toto je výstraha pre všetky kluby."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Nový Čas

Diskusia

Podobné články