Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

TOP 10 európskych tímov, ktoré míňajú najviac na platy. A najdrahší hráči každého z nich

BRATISLAVA - Viete, ktorých 10 európskych tímov má najväčšie ročné náklady na platy hráčov? A ktorí hráči v nich sú najdrahší?
Zdroj: 36040
Zdieľajte:

10 tímov, ktoré míňajú v Európe najviac peňazí na platy hráčov. A najdrahší hráči v nich.

10. Arsenal

Arsenal platí priemerne 5,32 mil. eur ročne na jedného hráča. Mesut Ozil je najlepšie plateným hráčom Gunners. Týždenne berie takmer 400 tisíc eur za vysedávanie na lavičke. Arsenal peniaze nemíňa príliš efektívne. Vidieť to nielen na prípade Mesuta Ozila, ale tiež na výsledkoch. V Premier League patril k priemeru.

9. Atlético Madrid

V tomto španielskom klube priemerne ročne minú na plat jedného hráča 6 miliónov eur. Najväčšiu porciu z koláča si ukrojí brankár Jan Oblak, ktorý berie takmer 400 tisíc eur za týždeň. Nie je tajomstvom, že o jeho služby sa zaujíma Chelsea, ktorá by ho rada videla ako náhradu za Kepu. Tretia pozícia v La Lige za Realom a Barcelonou + účasť v štvrťfinále LM (a stále možnosť súťaž aj vyhrať). Dobre investované peniaze.

8. FC Liverpool

Na Anfielde priemerne ročne platia jednému hráčovi 6,15 milióna eur. Najlepšie zarába útočník Mo Salah, jeho týždenný plat je 220 tisíc eur. Žiadne preplatené hviezdy, výborne poskladaný tím a efektívne investované peniaze. The Reds získali po 30 rokoch titul v Premier League a ten má nevyčísliteľnú hodnotu pre fanúšikov aj klub.

7. Manchester United

Na Old Trafforde priemerne ročne platia jednému hráčovi 6,8 milióna eur. Španielsky brankár David de Gea je najdrahším hráčom Red Devils, týždenne berie 420 tisíc eur. De Gea čelí v posledných mesiacoch vlne kritiky, na konte má niekoľko hrubých chýb a fanúšikovia volajú po zmene. Radi by videli napríklad Kaspera Schmeichela. Pri platoch, ktoré sa rozdávajú na Old Trafforde, by musel tím bojovať o titul v Premier League aj v Lige majstrov. Ani jedno sa však neudialo.

6. Bayern

V Bavorsku sa platí priemerne ročne 6,9 milióna eur na jedného hráča. Kanonier Robert Lewandowski je najdrahší, klub stojí niečo viac ako 300 tisíc eur týždenne. Titul v Bundeslige je vo vrecku, v Lige majstrov Bayern postúpil do záverečnej fázy v Lisabone a má šancu na titul. Kvalitne investované peniaze.

5. PSG

Bohatí šejkovia v parížskom Parku princov sypú peniaze - priemerne ročne platia jednému hráčovi cca. 7,5 milióna eur. Brazílčan Neymar berie 670 tisíc eur na týždeň. Pri množstve jeho zranení a absencií sa zdá byť táto čiastka poriadne premrštená. No Neymar je stále geniálny hráč. PSG vyhráva v Ligue 1 titul za titulom a tento rok sa snaží prvýkrát v histórii klubu získať titul v Lige majstrov. Potrebuje k tomu vyhrať ešte tri zápasy.

Prečítajte si aj

Prestupová bomba tiká! Kľúčové rokovanie v Portugalsku, ktoré rozhodne o budúcnosti Ronalda

4. Manchester City

Aj na Etihade "úraduje" kapitán bohatých šejkov. Môžu si dovoliť priemerne ročne minúť na plat jedného hráča 7,8 milióna eur. Najviac berie Kevin de Bruyne, okolo 350 tisíc eur týždenne. Keď porovnáme Man City s Liverpoolom, minuté peniaze sa nezdajú až tak efektívne. Obrovský bodový odstup na The Reds, pritom City vynakladajú na hráčov omnoho viac peňazí. Kompenzovať to môžu aspoň titulom v Lige majstrov.

3. Juventus

V Turíne sa rozhodne nešetrí a priemerne ročne na plat jedného hráča odchádza 8,5 milióna eur. Cristiano Ronaldo s platom 600 tisíc eur týždenne je najdrahšou súčasťou zostavy. Juve vyhral deviaty titul v rade v talianskej Serii A. Po nečakanom vypadnutí v osemfinále Ligy majstrov s Lyonom skončil tréner Sarri. Vynaložené prostriedky na platy sa na prvý pohľad nezdajú ako práve najefektívnejšie. No treba zobrať do úvahy, že mnoho kľúčových hráčov získal Juventus zadarmo a tak má z čoho míňať.

2. Real Madrid

Hrať v Reale Madrid je snom azda každého futbalistu. Pre históriu klubu, meno, prestíž, úspechy, ambície, hviezdnych spoluhráčov a v neposlednom rade peniaze. Real Madrid platí priemerne ročne 9,5 milióna eur jednému hráčovi. Gareth Bale berie najviac - 670 tisíc eur za týždeň. Veľmi zlá investícia, keďže waleská hviezda nehráva a len vysedáva na lavičke. Niet divu, že sa mu z Realu nechce odísť, aj keď nehráva. Užíva si kráľovský plat a namiesto futbalových ihrísk sa zdržiava viac na golfe.

1. FC Barcelona

Na Nou Campe sa míňa najviac spomedzi všetkých tímov v Európe. Ročne vynakladajú na plat jedného hráča v priemere 10,5 milióna eur. Niet divu, keď fenomenálny Lionel Messi berie sám týždenne 1,3 milióna eur! Messi si tento plat bezpochýb zaslúži. No Barcelona spravila niekoľko chýb na prestupovom trhu a niektorých hráčov veľmi prepláca. Titul v La Lige jej vyfúkol Real. Na rozdiel od úhlavného rivala je ešte v hre o titul v Lige majstrov. Ak ho získa, je to OK. No ak neuspeje, tak pre tím s najväčšími výdavkami na platy hráčov v Európe, to bude katastrofa.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články