Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zostane to v rodine? De Geu má nahradiť syn klubovej legendy Man Utd

MANCHESTER - Vráti sa do bránky Man Utd na Old Trafforde dobre známe meno?
Zdroj: 35881
Zdieľajte:

Kasper Schmeichel má nahradiť v bránke Manchesteru United Davida de Geu. Manažment United zvažuje tento krok, informáciu prináša britský The Sun.

Španiel de Gea utrpel v posledných mesiacoch obrovský prepad formy a postaral sa o niekoľko hrubých zaváhaní. Čelil masívnej kritike a zdá sa, že jeho dni na Old Trafforde sú zrátané.

Henderson ešte musí dozrieť

Dean Henderson je ďalšou možnosťou z pohľadu United. Zažiaril na hosťovaní v Sheffielde Utd, no stále je to gólman s malými skúsenosťami pre klub ako je Man Utd.

Dán Kasper Schmeichel žiari v Leicesteri. Má ešte tri roky platný kontrakt s "líškami". Fanúšikovia Man Utd by sa určite potešili návratu familiárneho mena na Old Trafford. Jeho otec Peter Schmeichel patrí medzi klubové legendy.

Prečítajte si aj

Vzostupy a pády De Geu: Má ešte čo ponúknuť? (analýza)

Kasper Schmeichel vyhral s Leicesterom titul v anglickej Premier League v roku 2016. Bol by výrazne lacnejšou alternatívou ako Jan Oblak z Atlética Madrid, ktorý sa tiež spomína v súvislosti s United.

Tréner Ole Gunnar Solskjaer má pochybnosti ohľadom toho, či je 23-ročný Henderson pripravený na rolu jednotky tak veľkého klubu, akým je Man Utd. A to aj napriek výbornej sezóne v Sheffielde.

Schmeichel ponúka skúsenosti a stabilitu

Kasper Schmeichel má bohaté skúsenosti s Leicesterom, v bránke ktorého podáva stabilné a kvalitné výkony. K tomu sedemročné skúsenosti v národnom tíme Dánska. Jeho príchod by zabezpečil, že sa Solskjaer nemusí strachovať o výkon brankára týždeň čo týždeň.

Henderson potrebuje ešte rok či dva, aby dozrel na pozíciu jednotky Man Utd. Oblak je extrémne drahý. Schmeichel sa zdá byť z pohľadu "červených diablov" ako najlepšia voľba.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: The Sun

Diskusia

Podobné články