Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Prestupová bomba tiká! Kľúčové rokovanie v Portugalsku, ktoré rozhodne o budúcnosti Ronalda

LISABON - Cristiano Ronaldo na odchode z Juventusu. Počas finálnej fázy Ligy majstrov sa uskutoční kľúčové rokovanie, ktoré rozhodne o jeho budúcnosti
Zdroj: 36022
Zdieľajte:

Cristiano Ronaldo na odchode z Juventusu?

Niekoľko indícií tomu naznačuje. Nedávno francúzske médiá priniesli informáciu o tom, že sa riešil jeho presun do PSG, ktorý však zastavila pandémia koronavírusu.

Cristiano Ronaldo do PSG?

Nie je tajomstvom, že Ronaldo by si rád zahral s Neymarom a Kylianom Mbappém.

Prekvapujúci koniec "Starej dámy" v osemfinále Ligy majstrov s Lyonom prilieva olej do ohňa potenciálneho odchodu hviezdneho Portugalčana.

Čerstvo skončil na lavičke Juventusu po ročnom pôsobení tréner Sarri, ktorého nahradil Andrea Pirlo. A nemusí to byť jediná veľká zmena, ktorá v Turíne nastane.

Cristiano Ronaldo prišiel do Turína s jasným cieľom. Pomôcť Juventusu vyhrať Ligu majstrov. Vypadnutie v štvrťfinále s Ajaxom v roku 2019 a v osemfinále s Lyonom v roku 2020 však nie sú výsledky, aké sa očakávali.

Určite to však nebolo Ronaldovov vinou. Práve naopak. Cristiano strelil oba góly Juve v dvojzápase proti Lyonu. A vlani strelil oba góly Juventusu v dvojzápase s Ajaxom. No spoluhráči sa k svojmu lídrovi ani v jednom prípade nepridali.

Ronaldova tvár po vypadnutí s Lyonom hovorila viac ako tisíce slov. Jeho sestra napísala na Instagram jasný odkaz: „Bol si lepší, ako ktokoľvek iný. Ale nanešťastie nemôžeš všetko urobiť sám. Je to nemožné!"

Cristiano Ronaldo sa tešil, že sa predstaví na rodnej hrude. Finálový turnaj Ligy majstrov sa bude hrať v Portugalsku, konkrétne v Lisabone. No bez miestneho futbalového hrdinu.

V Juventuse má zmluvu do roku 2022. Tímu pomohol získať za dva roky dva talianske tituly, no dve sklamania v Lige majstov ho nútia pomýšľať na odchod.

„Zostane s nami. Som si istý, že Cristiano bude hrať za Juventus aj v budúcej sezóne," tak znelo vyhlásenie prezidenta klubu Andreu Agnelliho plné optimizmu.

Realita však môže byť úplne iná.

Cristiano Ronaldo má vďaka svojmu postaveniu a úžasnej kariére formu slobody. Keď sa rozhodne odísť, odíde. Tak sa stalo v roku 2018, keď opúšťal Real Madrid.

Prečítajte si aj

Meno trénera Juventusu je už známe: Stal sa ním mozog talianskej zálohy

V Lisabone sa bude rokovať o budúcnosti Ronalda

Portál footmercato.net informuje o tom, že Ronaldo už požiadal svojho agenta Jorgeho Mendesa, aby rozbehol prvé stretnutia s ostatnými tímami.

„Ronaldo zvažuje odchod z Juventusu a zaujíma sa o parížsku destináciu. Jeho agent Jorge Mendes má dobrý vzťah s Leonardom. Portugalský agent zohral významnú úlohu pri prestupe brankára Keylora Navasa do PSG," píše Foot Mercato.

Len na upresnenie - Leonardo je športovým riaditeľom klubu z Parku princov.

„Prvé kontakty na túto tému už medzi oboma mužmi prebehli, čo však PSG nepotvrdzuje. Pre hráča tohto formátu budú rokovania nevyhnutne dlhé a rozložené v priebehu času," píše uvedený portál.

Foot Mercato tvrdí, že rozhovory medzi Leonardom a Mendesom sa naplno rozbehnú už čoskoro v Lisabone. Obaja tam budú prítomní na finálnej fáze Ligy majstrov. A rozhodovať sa bude evidentne aj o budúcnosti Ronalda.

PSG má bohatých majiteľov a uvoľnil miesto na Ronaldov plat - odišli Edinson Cavani, ktorý bral 18,4 milióna eur ročne či Thiago Silva s platom 15,2 milióna eur ročne. To je dovedna 33,6 milióna eur ročne. Ronaldo má v Juventuse ročný plat 30 miliónov eur.

Ronaldo zhodnotil sezónu na svojich sociálnych sieťach a okrem iného vo vyhlásení píše: „Nech nám krátke dovolenky umožnia všetkým urobiť najlepšie rozhodnutia pre budúcnosť."

Je odchod do Paríža jeho rozhodnutím?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: footmercato.net

Diskusia

Podobné články