Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Legenda Plzne spomína na bojovníka Čišovského: Toto bolo na jeho chorobe najdesivejšie!

PLZEŇ - Bývalý kapitán Plzne Pavel Horváth bol prvým spoluhráčom, ktorému sa Marián Čišovský zdôveril, že trpí ALS. Klubová legenda prezradila, ktorý moment bol najdesivejší
Zdroj: 35549
Zdieľajte:

Bývalý kapitán Plzne Pavel Horváth spomínal v rozhovore pre portál iDnes.cz na niekdajšieho spoluhráča Mariána Čišovského, ktorý koncom júna po šesťročnom boji podľahol diagnóze ALS.

Priznanie na pive

Horváth bol prvým spoluhráčom, ktorému slovenský obranca prezradil, že mu diagnostikovali toto nevyliečiteľné ochorenie. Bolo to na jar 2014, sedeli spolu na pive.

„Horvi, musím ti niečo povedať, ale nie teraz, až keď vytriezviem. Tváril sa pri tom tak divne, smutne. Hovorím mu: Hlavne mi nehovor, že máš rakovinu, alebo nejakú inú sračku," lovila plzenská legenda v spomienkach.

Prečítajte si aj

11 športovcov, ktorých trápila rovnaká zákerná diagnóza ako mal Čišovský

Najdesivejší moment

Horváth prezradil aj najdesivejší moment, ktorý priniesla smrteľná Čišovského diagnóza.

„Marián si prešiel peklom. Najdesivejšie bolo, keď sme mu prestali rozumieť. Všetko videl, počul, vnímal, reagoval na podnety. Keď sa však snažil prehovoriť, nevedel som, čo hovorí. Jeho manželka Martina tlmočila."

Príkladný bojovník

Čišovský zostane v srdciach rodinných príslušníkov, priateľov, spoluhráčov aj fanúšikov navždy ako odhodlaný, silný a statočný bojovník, ktorý sa nevzdával na ihrisku, ani v boji so zákernou chorobou. Presne tak si ho bude pamätať aj Pavel Horváth.

„Skoro nehovoril, ale stále bojoval. Bol strašne silný a odhodlaný. Bol džentlmen, ktorý sa s nikým nehádal a nikdy nebol unavený. Futbal bol v jeho podaní jednoduchý, tak ladne behal a prihrával. Je šialené, čím si s rodinou museli prejsť. Aj napriek tomu nikdy neprestal byť frajerom.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: iDnes.cz

Diskusia

Podobné články