Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

11 športovcov, ktorých trápila rovnaká zákerná diagnóza ako mal Čišovský

BRATISLAVA - Zákerná diagnóza ALS, ktorej nedávno podľahol Marián Čišovský, postihla aj mnohých ďalších športovcov
Zdroj: 24836
Zdieľajte:

Amyotrofická laterálna skleróza - ALS - zákerné ochorenie, s ktorým zvádzal šesť rokov nerovný boj Marián Čišovský. Nedávno nevyliečiteľnej chorobe, žiaľ, podľahol.

Nepríjemná diagnóza potrápila aj mnohých iných športovcov.

19. decembra 2019 informoval o diagnóze ALS anglický ragbista Rob Burrow.

V roku 2008 diagnostikovali ALS talianskemu futbalistovi Stefanovi Borgonovovi. Trojnásobný taliansky reprezentant ochoreniu podľahol o päť rokov neskôr.

Steve Gleason sa nepríjemnú diagnózu dozvedel v roku 2011. Hráč amerického futbalu hrával za New Orleans Saints. O pár týždňov po tom, ako sa dozvedel, že trpí ALS, sa dozvedel, že s manželkou očakáva prírastok. Dodnes so zákerným ochorením statočne bojuje.

Pietro Anastasi je ďalším futbalistom na zozname hráčov s ALS. Legenda Juventusu Turín (205 zápasov, 85 gólov) zomrel vo veku 71 rokov, po dvojročnom boji s vážnym ochorením.

Lou Gehrig - bejzbalová legenda. Na ALS zomrel len ako 37-ročný. Ochorenie mu diagnostikovali v roku 1939. S chorobou bojoval dva roky.

Prečítajte si aj

Klobúk dole, ako to Čišo zvládal! Posledné a najhoršie štádium trvalo veľmi dlho, len ležal a žmurkal očami

Joos van der Westhuizen - juhoafrický ragbista sa dozvedel, že trpí ALS v roku 2011. S ochorením statočne bojoval rovnako ako Čišovský šesť rokov. Skonal ako 45-ročný.

Jeff Capel bol basketbalovým trénerom, pôsobil v niekoľkých mužstvách NBA. Diagnózu sa dozvedel v roku 2014 a skonal o tri roky vo veku 64 rokov.

Giovanni Bertini bol taliansky futbalista, ktorý hrával za AS Rím. Na ALS zomrel vlani ako 68-ročný po trojročnom ťažkom boji.

Gianluca Signorini - ďalší taliansky futbalista, ktorý ochoreniu ALS podľahol. Odohral viac ako dvesto zápasov za FC Janov. Zomrel v roku 2002.

Fernando Ricksen - holandský futbalista, preslávil sa v škótskom Glasgow Rangers. V roku 2013 mu diagnostikovali ALS a vyhlásil, že bude prvým človekom, ktorý sa z ochorenia vylieči. O rok na to sa oženil. Nezlomný bojovník ale štyri roky po diagnóze skonal.

Juan Carlos Unzué - bývalý asistent trénera Luisa Enriqueho v Barcelone sa verejne priznal k diagnóze ALS len uplynulý mesiac. Podľa vlastných slov mu chorobu zistili už vlani v lete.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články