Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Klobúk dole, ako to Čišo zvládal! Posledné a najhoršie štádium trvalo veľmi dlho, len ležal a žmurkal očami

PLZEŇ - Svedectvo z posledných chvíľ Mariána Čišovského ukazuje, aký bol obrovský bojovník a že sa nevzdával ani do poslednej chvíle. Posledné mesiace to bolo doslova peklo, opisuje zdroj z blízkosti rodiny
Zdroj: 35578
Zdieľajte:

Číslo 28 nosil na drese. A 28. júna skonal.

Tento dátum sa čiernym písmom zapíše do slovenskej aj českej futbalovej histórie. Navždy odišiel Marián Čišovský.

Bojovník na ihrisku, aj mimo neho. Statočne vzdoroval nevyliečiteľnému ochoreniu ALS. Priemerný čas dožitia je pri tejto zákernej diagnóze 2-5 rokov.

Čišovský sa nevzdával do poslednej chvíle a statočne bojoval s ochorením šesť rokov. Za výdatnej pomoci manželky Martiny, ktorá sa o neho vzorne starala a bola mu najväčšou oporou.

Prečítajte si aj

Slovenský futbal v slzách: Marián Čišovský prehral boj so zákernou chorobou

Posledné mesiace to bolo doslova peklo

„Posledné mesiace to bolo pre všetkých veľmi kruté. Marián už nemohol vôbec nič. Len ležal a žmurkal očami. Všetci si prežili doslova peklo,“ opisoval náročné záverečné obdobie zdroj z prostredia Čišovského rodiny, ktorý chcel zostať v anonymite, pre CNN Prima NEWS.

„Strašnú diagnózu sa snažil nepripúšťať si. Pred pár mesiacmi však tušil, že to nevyhrá. To posledné a najhoršie štádium trvalo veľmi dlho. Klobúk dole pred ním, ako to zvládal. Klobúk dole pred jeho manželkou Martinou, ktorá sa o neho do posledných chvíľ starala s neskutočnou láskou a obetavosťou,“ dodal spomínaný zdroj.

Odpočívaj v pokoji, Čišo!

Zdieľajte:
Zdroj informácií: CNN Prima NEWS

Diskusia

Podobné články