Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ronaldo opäť narazil na svoj "kryptonit"

TURÍN - Juventus nezvládol dohnať v odvete stratu a vo štvrťfinále ho neuvidíme.
Cristiano Ronaldo v drese Juventusu.
Zdroj: TASR/AP
Zdieľajte:

Futbalisti Olympique Lyon postúpili do štvrťfinále Ligy majstrov, postup si vybojovali aj napriek prehre 1:2 v Turíne s Juventusom. Oba góly "starej dámy" strelila jej najväčšia hviezda, Portugalčan Cristiano Ronaldo, ani jeho presné zásahy však nestačili. Prvý zápas, ešte pred prerušením súťaže z dôvodu koronavírusu, totiž Lyon doma vyhral 1:0 a vďaka gólu na trávniku súpera sa dostal do záverečného turnaja v Lisabone.

Prečítajte si aj

Predzvesť odchodu Ronalda: Zlyhanie trénera a koniec v lige majstrov tomu dopomohlo

Záverečná osmička Ligy majstrov bude bez Cristiana Ronalda prvýkrát od sezóny 2009/10, vtedy skončil pred bránami štvrťfinále v drese Realu Madrid. Paradoxom je, že v oboch prípadoch skončil jeho klub práve na kopačkách Lyonu! Pred desiatimi rokmi taktiež francúzsky tím ťažil z domácej výhry, na Santiago Bernabeu im stačila remíza 1:1. Jediný gól "bieleho baletu" strelil práve Ronaldo.

Malou náplasťou na vypadnutie môže byť pre hviezdu Juventusu fakt, že sa stal len tretím hráčom histórie Ligy majstrov, ktorí strelil gól proti určitému tímu v troch rôznych dresoch. Ronaldo sa presadil proti Lyonu ako hráč Manchestru United, Realu Madrid a Juventusu Turín. Ďalší v tomto výbere sú Jörg Butt proti Juventusu a Ruud van Nistelrooy proti Bayernu Mníchov.

Prečítajte si aj

VIDEO Veľké sklamanie pre Ronalda: Finále Ligy majstrov si nezahrá!
Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články