Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Veľké sklamanie pre Ronalda: Finále Ligy majstrov si nezahrá!

TURÍN/MANCHESTER - Futbalisti Manchestru City a Olympique Lyon postúpili do štvrťfinále Ligy majstrov. "Citizens" zdolali Real Madrid aj v domácej osemfinálovej odvete 2:1, Lyon si vybojoval postup aj napriek prehre 1:2 v Turíne s Juventusom. Oba tímy sa 15. augusta stretnú vo štvrťfinále na záverečnom turnaji LM v Lisabone.
Zdroj: 36002
Zdieľajte:

Manchester City a Lyon doplnili už isté kvarteto postupujúcich RB Lipsko, Atletico Madrid, Atalantu Bergamo a Paríž Saint-Germain. Tí stihli odohrať obe osemfinálové stretnutia ešte vo februári pred pauzou zavinenou pandémiou koronavírusu.

City sa v odvete proti Realu ujali vedenia už v 9. minúte. Domáci dobre napádali hostí pri rozohrávke, Thibaut Courtois neodkopol loptu ďaleko od bránky, namiesto toho si ju dvakrát vymenil s krajnými obrancami. Pri druhej prihrávke vypichol Gabriel Jesus loptu Raphaelovi Varanovi, poslal ju na voľného Raheema Sterlinga a krídelník Manchestru ju pohodlne poslal do siete. Real potom mal šance na vyrovnanie, ujalo sa až zakončenie Karima Benzemu hlavou po akcii Rodryga v 28. minúte - 1:1.

Prečítajte si aj

Kombinovaná jedenástka: Real Madrid a Manchester City zostavili klub v astronomickej sume

V druhom polčase mali prvé šance domáci a jednogólový náskok im opäť pomohla vrátiť hrubá chyba Varana. V 69. minúte poslal obranca Realu slabú malú domov, K lopte sa skôr ako brankár Courtois dostal Gabriel Jesus a rozhodol o triumfe i postupe domácich.

Juventus chcel čo najskôr zmazať jednogólové manko z prvého duelu. Aj v Turíne padol gól v prvej štvrťhodine, no tešili sa z neho hostia. V 11. minúte zastavil domáci Ruben Bentancur hosťujúceho Aouara a hlavný rozhodca bez váhania fúkol do píšťalky. Loptu si na biely bod postavil Memphis Depay a hoci ju poslal do stredu brány, Ederson nemal šancu - 0:1. O osem minút neskôr sa peknou individuálnou akciou prezentoval Federico Bernardeschi, ale obrana Lyonu včas zasiahla. V 40. minúte mal blízko ku gólu Cristiano Ronaldo, ale jeho strelu z priameho kopu Lopes vyrazil. Portugalský kanonier sa však o tri minúty neskôr už tešil z gólu, keď premenil pokutový kop, ktorý arbiter nariadil po ruke Depaya v šestnástke. Obe situácie pred gólmi musel potvrdiť VAR.

Prečítajte si aj

Ronaldo vs Messi: Štatistiky, ktoré ostanú pravdepodobne neprekonané

Postupovú nádej vlial domácim do žíl opäť Ronaldo pätnásť minút po prestávke. Spoza šestnástky napriahol ľavačkou a lopta sa od žrde dostala do siete - 2:1. Ten istý hráč mal príležitosť aj v 76. minúte, ale hlavou v dobrej pozícii nemieril presne. Záverečný tlak Juventusu hostia ustáli a mohli sa tešiť z prieniku medzi najlepších osem tímov v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži.

odvety osemfinále LM:

Manchester City - Real Madrid 2:1 (1:1)

Góly: 9. Sterling, 69. Jesus - 28. Benzema. Rozhodovali: Brych - Borsch, Lupp (všetci Nem.), ŽK: Modič

/prvý zápas 2:1, Manchester postúpil do štvrťfinále/

Manchester City: Ederson - Walker, Fernandinho, Laporte, Cancelo - Gundogan, Rodri (89. Otamendi), De Bruyne - Foden (67. B. Silva), Jesus, Sterling (81. D. Silva)

Real Madrid: Courtois - Carvajal (83. Vasquez), Militao, Varane, Mendy - Kroos, Casemiro, Modrič (83. Valverde) - Rodrygo (61. Asensio), Benzema, Hazard (83. Jovič)

Juventus Turín - Olympique Lyon 2:1 (1:1)

Gól: 43. a 60. Ronaldo (prvý 11 m) - 12. Depay (z 11 m). Rozhodovali: Zwayer – Schiffner, Achmüller (všetci Nem.), ŽK: Cuadrado, Bentancur – Aouar, Dubois, Lopes, Cornet, Caqueret

/prvý zápas 0:1, Lyon postúpil do štvrťfinále/

Juventus: Szczesny - Cuadrado (70. Danilo), De Ligt, Bonucci, Sandro - Bentancur, Pjanič (60. Ramsey), Rabiot - Bernardeschi (71. Dybala, 84. Olivieri), Higuain, Ronaldo

Lyon: Lopes - Denayer (61. Andersen), Marcelo, Marcal - Dubois (90.+1 Tete), Aouar (90.+1 Mendes), Guimaraes, Caqueret, Cornet - Toko-Ekambi (67. Reine-Adelaide), Depay (67. Dembele)

Prečítajte si aj

5 hráčov, ktorí môžu prekonať Neymarov prestupový rekord

Kalendár záveru sezóny LM 2019/2020 /všetky zápasy o 21.00 SELČ/:

odvety osemfnále na domácich štadiónoch:

8. augusta: FC Barcelona - SSC Neapol (prvý zápas: 1:1), Bayern Mníchov - Chelsea Londýn (3:0)

finálový turnaj v Lisabone:

štvrťfinále:

1: 12. augusta: Atalanta Bergamo - Paríž Saint-Germain (Estádio da Luz)

2: 13. augusta: RB Lipsko - Atletico Madrid (Estádio José Alvalade)

3: 14. augusra: FC Barcelona/SSC Neapol - Bayern Mníchov/Chelsea Londýn (Estádio da Luz)

4: 15. augusta: Manchester City - Olympique Lyon (Estádio José Alvalade)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články