Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zlatan Ibrahimovič prekonal 60 rokov starý rekord Serie A! Prirovnal sa k filmovému hrdinovi

MILÁNO - Čoskoro oslávi 39. narodeniny, no je stále na nezastavenie! Zlatan zlomil 60-ročný rekord talianskej ligy
Zdroj: 35888
Zdieľajte:

Zlatan Ibrahimovič strelil 10 gólov v tejto sezóne a stal sa najstarším hráčom v histórii talianskej Serie A, ktorý to dokázal. Prekonal viac ako 60 rokov starý rekord Silvia Piolu.

38-ročný švédsky útočník sa po prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu vrátil do hry vo fantastickej forme. Oddych mu zjavne prospel - v deviatich zápasoch sedemkrát skóroval.

Ibrahimovič dokázal streliť 10 gólov v Serii A vo veku 38 rokov a 302 dní. Piola mal 38 rokov a 127 dní.

Zlatan nedávno odpovedal na otázky novinárov na svoj vek typickým štýlom - hovoril o tom, že končiť sa rozhodne nechystá, podľa jeho slov sa "len rozohrieva".

„Som ako Benjamin Button. Vždy budem mladý, nikdy nie starý," prirovnal sa Ibrahimovič v rozhovore pre Milan TV k známemu filmovému hrdinovi, ktorý namiesto starnutia mladol.

Ibrahimovič potiahol výbornými výkonmi od januárového návratu na San Siro AC Miláno zo stredu tabuľky do kvalifikácie Európskej ligy.

Prečítajte si aj

Ibrahimovič: Ukážem hráčom Juventusu, ako sa hrá futbal! Rebič odhalil, ako Zlatan naštartoval tím

„Dúfam, že to nebol posledný zápas Ibrahimoviča za Miláno," zaželal si tréner Stefano Pioli po poslednom zápase ligovej sezóny.

Pioli nedávno podpísal s Rossoneri nový kontrakt a je možné, že to napokon bude jeden z dôvodov, pre ktorý sa Zlatan rozhodne v Miláne zostať. Informácie z Talianska hovoria o tom, že Ibrahimovič by mal v dohľadnej dobe podpísať s Rossoneri nový jednoročný kontrakt.

Hráčovi sa v Miláne darilo fantasticky. Rossoneri zakončili ligovú sezónu 12 zápasmi bez prehry, pričom 9 z nich vyhrali vrátane cenných triumfov s Juventusom či Laziom. Ak by hralo AC Miláno v takejto fazóne po celý čas, mohlo sa zapojiť do boja o Scudetto.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, Milan TV

Diskusia

Podobné články