Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zostane v La Lige? Valjenta chce kúpiť známy klub, ktorému dal v tejto sezóne košom

VALENCIA - Martin Valjent má síce platnú zmluvu s Mallorcou, ktorá v nováčikovskej sezóne vypadla z La Ligy. No je reálne, že v špičkovej súťaži zostane - zaujíma sa o neho podstatne zvučnejší tím!
Zdroj: 35825
Zdieľajte:

Martin Valjent patril k oporám Realu Mallorca. Jeho tím síce vypadol z La Ligy hneď v nováčikovskej sezóne, no slovenský obranca patril k lídrom mužstva. Mal najvyššiu minutáž spomedzi všetkých hráčov v tíme, čo už o niečom svedčí.

Môže sa stať viacero vecí, priznáva Valjent

Aj napriek tomu, že má s Mallorcou platný kontrakt, po zostupe sa začína špekulovať o jeho ďalšej budúcnosti. Ukázal totiž, že v La Lige je platným hráčom.

„Mám ešte dva roky platný kontrakt s Mallorcou, som tu šťastný. K tomu sa viac zatiaľ nemôžem vyjadrovať. Vždy sa vytvárajú rôzne situácie, keď mužstvo vypadne. Ja sa nad týmto zatiaľ nezamýšľam, uvidíme, čo bude, môže sa stať viacero vecí. Kým nemám konkrétne ponuky, nezamýšľam sa nad nimi," hovoril v nedávnom rozhovore pre šport24.sk.

No zdá sa, že o ponuky núdzu mať nebude.

Prečítajte si aj

Ktorí útočníci v La Lige sa mu bránili najťažšie? Valjent spomenul tri mená

Valencia opäť prejavila záujem

Vo februári sa o neho zaujímala Valencia. Tá chcel využiť výnimku, ktorú povoľujú pravidlá v španielskej súťaži o tom, že ak sa zraní hráč a chýba viac ako 5 mesiacov, je povolené nakupovať aj mimo prestupového obdobia.

Valencia urgentne riešila situáciu po zranení obrancu Ezequiela Garaya, ktorý si pretrhol kolenný väz a mal predčasne po sezóne. Voľba padla na Valjenta. Ten však "netopierom" povedal nie.

Prešlo pár mesiacov a záujem z Valencie o slovenského reprezentanta je tu opäť. Garayovi po sezóne skončila zmluva a keďže kontrakt obnovený nebol, španielsky tím sa obzerá po kvalitnej náhrade.

„Bol jedným z mála pozitív pre nováčika z Mallorcy, ktorý sa nedokázal udržať v La Lige. Valjent však v nej môže hrať, nakoľko patrí k prioritám Valencie. Smerom dozadu predviedol kus dobrej práce. Nie div, že odohral 36 z 38 ligových stretnutí," píše španielsky Mundo Deportivo.

Podľa tohto zdroja sa o Valjenta zaujíma aj ďalší španielsky klub - Espanyol Barcelona. Ten však skončil na poslednej pozícii v tabuľke a rovnako ako Mallorca zostúpil o súťaž nižšie, takže z pohľadu Valjenta by nemalo príliš zmysel mieriť na túto adresu.

Valencia je podstatne atraktívnejšia adresa. Skončila len tri body za priečkami pohárovej Európy a je to ambiciózny klub, v drese ktorého by mal Valjent šancu hrať európske poháre.

Z pohľadu Valencie je atraktívna aj jeho cena. Podľa transfermarkt.com je aktuálna trhová hodnota Valjenta 2,4 milióna EUR.

Valenciu povedie nový tréner Javi Garcia a tak všetci hráči budú na štadióne Mestalla začínať v podstate od nuly, čo je vždy pre novo prichádzajúcich určitá výhoda.

Vyjde to Valencii na druhý pokus s angažovaním Valjenta?

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Mundo Deportivo, šport24.sk, transfermarkt.com

Diskusia

Podobné články