Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ktorí útočníci v La Lige sa mu bránili najťažšie? Valjent spomenul tri mená

MALLORCA - Španielska La Liga je nabitá hviezdami. Ktorí útočníci sa bránili najťažšie Martinovi Valjentovi? Spomenul tri mená
Zdroj: 35825
Zdieľajte:

Z tretej ligy do druhej a z druhej rovno do La Ligy. Real Mallorca zažil nádherný príbeh. No nováčik sa medzi španielskou elitou udržal len jeden rok. Mallorca vypadla a v budúcej sezóne sa vráti do druhej najvyššej súťaže.

Najťažší na bránenie? Luis Suárez, Benzema a Messi

Stabilným členom základnej zostavy nováčika bol slovenský obranca Martin Valjent. V kvalitnej súťaži nastupoval proti top hviezdam svetového futbalu. Ktorí útočníci sa mu bránili najťažšie? V rozhovore pre portál šport24.sk zmienil tri mená.

„Svetových útočníkov v lige je veľké množstvo. Každý jeden z nich má svoje kvality, v Španielsku sú najlepšími hráčmi práve krídelníci. Niektorých netreba vyzdvihovať, keďže sú to celosvetovo uznávaní útočníci ako Suarez či Benzema. Brániť ich je obrovská úloha, predovšetkým to je však úloha celého mužstva, pretože hrajú v tých najlepších tímoch a k tomu sú to vynikajúce individuality. Samozrejme, Messiho ani netreba vyzdvihovať, je to hráč, ktorý už 10 či 15 rokov dokazuje, že je to úplný top vo svetovom futbale."

Prečítajte si aj

Majú poriadny rešpekt! Najtvrdší hráči z každého tímu Premier League

Budúcnosť? Môže sa stať hocičo

24-ročný obranca určite nie je nadšený z toho, že po roku merania síl so špičkovými tímami a protihráčmi zostupuje o súťaž nižšie. S Mallorcou má síce platný kontrakt, no pripúšťa, že stať sa môže ešte všeličo.

„Mám ešte dva roky platný kontrakt s Mallorcou, som tu šťastný. K tomu sa viac zatiaľ nemôžem vyjadrovať. Vždy sa vytvárajú rôzne situácie, keď mužstvo vypadne. Ja sa nad týmto zatiaľ nezamýšľam, uvidíme, čo bude, môže sa stať viacero vecí. Kým nemám konkrétne ponuky, nerozmýšľam sa nad nimi."

Aktuálna trhová hodnota Martina Valjenta podľa špecializovaného portálu transfermarkt.com je 2,4 milióna EUR.

Valjent bol podľa odohranej minutáže vo všetkých súťažiach najvyťažovanejším hráčom Realu Mallorca v sezóne. Nastúpil v 37 zápasoch a na konte mal 3 272 minút.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport24.sk

Diskusia

Podobné články