Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

15 synov slávnych futbalových otcov, ktorí môžu nasledovať ich kroky

BRATISLAVA - Narodili sa s obrovskými očakávaniami. Dokážu ich naplniť a vykročiť v stopách slávnych otcov?
Zdroj: 35820
Zdieľajte:

Joe van der Sar (22)

Syn legendárneho brankára Edwina van der Sara. Joe odštartoval svoju kariéru v Manchesteri United, kde jeho slávny otec chytal šesť sezón. Následne sa presunul do Noordwijku, predtým ako podpísal v roku 2013 v Ajaxe, kde je jeho otec riaditeľom. Vracia sa do Noordwijku s cieľom postupnými krokmi vypracovať sa na vrchol. Očakávania sú obrovské, bude mať ťažké ich naplniť.

Maxim Gullit (19)

Syn Ruuda Gullita. Hráva na pozícii obrancu. V uplynulej sezóne nastupoval prevažne za výber AZ Alkmaar do 19 rokov. Postupne sa prepracoval do tímu U21.

Zidane - Luca, Enzo a Theo

Zinedine Zidane má troch synov, všetci sa snažia nasledovať hviezdne stopy svojho otca. Stredopoliar Enzo (25) je v súčasnosti hráčom Almerie, 18-ročný Theo rozvíja svoj talent v akadémii Realu Madrid, kde je hlavným trénerom jeho otec. Najďalej sa dostal 22-ročný brankár Luca, ktorý pod svojím otcom vlani v marci debutoval v áčku "bieleho baletu". Túto sezónu strávil na hosťovaní v Racingu Santander v druhej španielskej lige.

Gudjohnsen (Andri Lucas, Sveinn Aron a Daniel Tristan)

Bývalá hviezda Chelsea, Tottenhamu a Barcelony - islandský útočník Eidur Gudjohnsen má jedného syna v Reale Madrid, jedného v Barcelone a ďalšieho v Taliansku. Sveinn (22) hráva za Speziu v Serie B. 18-ročný Andri Lucas je hviezdou islandského výberu do 19 rokov, vlani v lete sa pripojil k akadémii Realu La Fabrica, 12- ročný Daniel Tristan je v organizácii konkurenčnej Barcelony.

Tyrese Campbell (20)

Mladá hviezda Stoke, nastúpil 33-krát v tejto sezóne Championship. Útočník prišiel do Stoke v roku 2016 z akadémie Manchesteru City. Je synom útočníka Kevina Campbella. V tejto sezóne Championship strelil deväť gólov.

Harvey Neville (18)

Jeho otec je Phil Neville, jeho strýko Gary Neville a lepšiu genetickú výbavu pre futbalistu si želať ani nemohol. Harvey hráva v strede alebo na krídle. Kariéru začínal v United, presunul sa do konkurenčného City, v drese ktorého vyhral medzinárodný turnaj do 13 rokov. Presunul sa do Valencie, keď jeho otec trénoval "netopierov". V roku 2018 sa vrátil na Old Trafford.

Maurizio Pochettino (18)

Syn bývalého trénera Tottenhamu Mauricia Pochettina. Argentínsky mladík má nos na góly. Aj napriek tomu, že z Tottenhamu jeho otca v novembri prepustili, mladý Maurizio pokračuje v organizácii. Minulý mesiac podpísal s klubom nový kontrakt.

Prečítajte si aj

7 najlepších trénerov bez práce. Kto siahne po týchto hviezdach?

Justin Kluivert (21)

Syn legendárneho Patricka Kluiverta. Ľavý krídelník Justin vyrastal v preslávenej akadémii Ajaxu Amsterdam. V Ríme podpísal v roku 2018 a je jednou z opôr Giallorossi. V tejto sezóne strelil päť gólov a pridal dve asistencie.

Daniel Maldini (18)

Dynastia pokračuje. Jeho starý otec Cesare - slávny tréner a jeho otec Paolo - legenda AC Milána a talianskej reprezentácie. Daniel operuje na opačnej strane ako jeho otec - je útočník. Talentovaný tínedžer už má za sebou debut v áčku AC Milána, nastúpil proti Verone.

Giovanni Simeone (25)

Syn bossa lavičky Atlética Madrid Diega Simeoneho sa už presadzuje naplno vo veľkom futbale. Útočník je na hosťovaní z Fiorentiny v Cagliari. V tejto sezóne nastrieľal solídnych 11 gólov a v uplynulej sezóne sa dostal dokonca do argentínskej reprezentácie.

Erling Haaland (20)

Syn nórskej legendy a bývalej opory Man City Halfa-Ingeho, ktorého kariéra skončila po hororovom zákroku Roya Keana z Manchesteru Utd. Erling Haaland je jedným z najsľubnejších mladých hráčov súčasnosti. V tejto sezóne žiaril v Salzburgu, potom aj v Dortmunde a bitka veľkoklubov o jeho služby môže začať.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články