Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Príbeh Cristiana Ronalda - na vrchole vďaka osudnej prihrávke kamaráta. Z vďaky ho zabezpečil na celý život!

TURÍN - Neuveriteľný príbeh Cristiana Ronalda. Cestu na vrchol odštartoval vďaka nezištnej osudnej prihrávke kamaráta. Neskôr ho za odmenu zabezpečil na celý život
Zdroj: 35759
Zdieľajte:

Kamarátstvo. Hodnota, ktorá v dnešnej dobe ide akosi do úzadia. Pritom je to hodnota cennejšia ako peniaze, úspech či sláva.

Svoje o tom vie Cristiano Ronaldo. Práve osudná prihrávka najlepšieho kamaráta odštartovala jeho cestu na absolútny vrchol.

Osudná prihrávka, ktorá začala písať príbeh Cristiana Ronalda

Albert Fantrau. Tak sa volá Ronaldov priateľ.

„Musím sa Albertovi poďakovať. Bez neho by som nikdy nezažiaril,“ nezabúda hviezda Juventusu Turín odkiaľ prišiel.

A čo sa vlastne stalo?

Jedného dňa sa na mladíkov tímu CD Nacional Madeira prišli pozrieť skauti Sportingu Lisabon. A priniesli so sebou špeciálnu motiváciu.

„Kto dá najviac gólov, pôjde s nami do hlavného mesta a bude trénovať v akadémii.“

Prečítajte si aj

Najlepšia sezóna za posledné 4 roky! Cristiano Ronaldo má v závere sezóny Serie A dve špeciálne motivácie

Cristiano Ronaldo, pochádzajúci z veľmi skromných podmienok, mal v sebe odmalička nezlomnú túžbu uspieť, vyniknúť, presadiť sa, zažiariť.

Jeho tím vyhral hladko 3:0. Cristiano Ronaldo otváral skóre, jeho kamarát Albert Fantrau zvyšoval na dvojgólový rozdiel a mal na kopačke aj tretí gól.

Fantrau obišiel brankára, mal pred sebou prázdnu bránku. Prihral však Ronaldovi. Ten bez problémov trafil do odkrytej siete.

„Opýtal som sa Alberta – prečo si mi prihral? A on opovedal: Preto, lebo si lepší ako ja,“ spomínal s odstupom času Ronaldo.

Osudná prihrávka, ktorá zmenila dejiny svetového futbalu a Ronaldov život. Skauti Sportingu Lisabon splnili sľub, Ronalda zobrali do akadémie. Tam začala jeho hviezda postupne žiariť.

A zvyšok je história.

Novinári pred pár rokmi navštívili Alberta Fantraua, aby im potvrdil pravdivosť príbehu. Ich pozornosti neušiel luxus, v akom muž, ktorý ponúkol Ronaldovi nezištne životnú šancu, žil aj so svojou rodinou.

„Tou prihrávkou sa v podstate skončila moja futbalová kariéra a bol som nezamestnaný. Všetky veci čo tu vidíte – dom či auto mám od Cristiana,“ priznal Fantrau.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články