Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Najlepšia sezóna za posledné 4 roky! Cristiano Ronaldo má v závere sezóny Serie A dve špeciálne motivácie

TURÍN - Juventus má titul takmer vo vrecku, no Cristiano Ronaldo má v závere sezóny Serie A dve špeciálne osobné motivácie.
Zdroj: 35721
Zdieľajte:

Cristiano Ronaldo zreje ako víno. Má 35 rokov, napriek tomu hrá najlepšiu sezónu od ročníka 2015-16.

Stane sa Cristiano Ronaldo najlepším strelcom Serie A?

V roku 2020 len Robert Lewandowski (21 gólov) strelil viac gólov ako Ronaldo (20). Cristiano Ronaldo odštartoval rok sériou 11 po sebe idúcich zápasov Serie A s minimálne gólom.

Hviezdny portugalský futbalista strelil sedem gólov vo ôsmich zápasoch za Juventus po reštarte sezóny. Za sebou má sériu šiestich zápasov talianskej ligy s gólom. Naposledy dvoma gólmi zariadil Juventusu bod za remízu s Atalantou 2:2.

Cristiano Ronaldo má v doterajšom priebehu sezóny Serie A na konte 28 presných zásahov. Len jediný gól stráca na najlepšieho strelca Cira Immobileho z Lazia Rím.

Ronaldo v závere sezóny nebojuje len o post najlepšieho strelca talianskej ligy, ale vo výhľade má aj zisk piatej Zlatej kopačky pre najlepšieho európskeho kanoniera.

Cristiano Ronaldo prišiel do Turína v roku 2018, stihol už streliť 60 gólov v 83 zápasoch. Od svojho príchodu do Juventusu je najlepším strelcom v Taliansku na konte so 49 gólmi. Za ním nasledujú Immobile (44), Duvan Zapata (38) a Fabio Quagliarella (35).

Ako vyzerali jeho gólové vizitky v posledných troch ligových sezónach? 25, 26 a 21. Cristiano Ronaldo zažíva strelecky najúspešnejší ligový ročník za posledné štyri sezóny. Obdivuhodné. Ako keby ani nestarol.

Prečítajte si aj

Počínanie 10-ročného syna Cristiana Ronalda začala vyšetrovať polícia

Motiváciou Zlatá kopačka, potrebuje minimálne 7 gólov

Juventus má Scudetto prakticky vo vrecku a tak sa Cristiano Ronaldo môže v závere sezóny sústrediť aj na svoje osobné rekordy. Zvedie dramatický boj s Immobilem o korunu kráľa strelcov a tiež o Zlatú kopačku pre najlepšieho európskeho kanoniera.

Ako vyzerá aktuálne TOP 5 v boji o Zlatú kopačku?

1. Robert Lewandowski (Bayern) - 34 gólov / 68 bodov

2. Ciro Immobile (Lazio) - 29 gólov / 58 bodov

3. Cristiano Ronaldo (Juventus) - 28 gólov / 56 bodov

4. Timo Werner (RB Lipsko) - 28 gólov / 56 bodov

5. Erling Haaland (Salzburg, Dortmund) - 29 gólov / 50 bodov

Najlepšie európske súťaže majú koeficient 2 bodov. To znamená za jeden strelený gól sa im počítajú do klasifikácie 2 body. Keďže nemecká Bundesliga už skončila, Lewandowski, Werner ani Haaland svoje bodové kontá nemôžu rozšíriť.

Cristiano Ronaldo potrebuje streliť 7 gólov v zostávajúcich 6 ligových stretnutiach, aby predbehol Lewandowskeho. A zároveň veriť, že sa nebude dariť Immobilemu, ktorý je tiež zapojený v boji o Zlatú kopačku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články