Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Spoluhráči Hancka zvolili za najlepšieho hráča Sparty. Symbol vzostupu Sparty, znie z kabíny

PRAHA - Dávid Hancko zavŕšil najúspešnejšiu sezónu špeciálnym ocenením. Priamo od svojich spoluhráčov
Zdroj: 34448
Zdieľajte:

Nevýrazná jeseň, fantastická jar. Tak by sa dala charakterizovať sezóna Sparty Praha. A rovnako to platí aj pre sezónu Dávida Hancka.

Slovenský obranca sa stal pevnou súčasťou stopérskej dvojice a tréner ho označil za prirodzeného lídra tímu. Dávid Hancko podával výborné výkony a výrazne pomohol Sparte k triumfu v MOL Cupe.

O Hanckovi sa veľa diskutuje, pretože Sparta by si ho rada v tíme udržala, no jeho situácia je poriadne zamotaná. Sparta nevyužila opciu na jeho prednostné odkúpenie z Fiorentiny, odkiaľ bol na Letnej na hosťovaní.

6 miliónov EUR bola v súčasnej situácii pre vedenie tradičného českého klubu veľká pálka. Sparta sa ale v boji o Hancka nevzdáva. Špekuluje sa o tom, že by do Talianska poslala časť požadovaných peňazí a zvyšok by doplatila z prípadného nasledujúceho prestupu slovenského obrancu.

Záujem o jeho služby majú aj iné tímy v Európe, hovorí sa o AEK Aténach či Guimaraesi.

Nedávno české médiá informovali o tom, že Sparta sa pripravuje aj na možnosť, že o Hancka príde. Vyhliadnutou náhradou číslo jedna by mal byť jeho krajan - bývalý slovenský reprezentačný kapitán Martin Škrtel.

Ten mieri v drese Basaksehiru Istanbul za tureckým titulom. Po sezóne mu končí zmluva a nad jeho ďalšou budúcnosťou visí otáznik.

Prečítajte si aj

Sparta rieši náhradu za Hancka. Adeptom číslo jedna Martin Škrtel!

Ocenenie od vlastných spoluhráčov

Špeciálnu sezónu zakončil Hancko špeciálnym ocenením. Priamo od svojich spoluhráčov. Sparťania tradične po sezóne hlasovali o tzv. Cenu kabíny. Vyberali spomedzi seba v hlasovaní najlepšieho hráča.

A vyhral práve Dávid Hancko. Získal osem hlasov. Druhý skončil Adam Hložek so šiestimi hlasmi.

„Mal neskutočnú formu. Od tej doby, čo sa mu začalo dariť, sa začalo dariť celému tímu, čo je pre nás dôležité aj do ďalšej sezóny," pochválil Hložek jediného hráča, ktorý ho v hlasovaní o najlepšieho Sparťana predbehol.

„Je to symbol vzostupu Sparty," trefne vystihol Hancka Filip Panák.

Guélor Kanga získal v hlasovaní štyri body a pobavil, keďže si dal hlas aj sám.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články