Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hancko je preceňovaný! Mne sa až tak nepáči, stopéra si predstavujem úplne inak, tvrdí niekdajší tréner Česka

PRAHA - Podľa bývalého reprezentačného trénera Česka je Dávid Hancko preceňovaný. Stopéra som hral a predstavujem si ho úplne inak, tvrdí!
Zdroj: 35553
Zdieľajte:

V relácii Tiki-Taka na O2 TV Sport zúčastnení odborníci diskutovali aj na tému Dávid Hancko.

Na pozícii stopéra v Sparte sa náramne chytil. Výborne sa dopĺňa v strede obrany s krajanom Lukášom Štetinom.

Hancko? Stopéra si predstavujem úplne inak, tvrdí Chovanec

„Pokiaľ Sparta chce hrať európske poháre a chce hrať o titul a chce získať zase titul, tak by takýchto hráčov nemala púšťať. Aj keď ja som hovoril, že by sme si obrancov mohli vychovať sami. Ale Hancko je skutočne tak nadštandardný hráč," znelo v relácii.

Tréner Josef Chovanec, ktorý svojho času viedol český národný tím a trénoval aj Slovan či Spartu, však oponoval. Hancko nie je stopér podľa jeho gusta.

„Beriem to tak, že niektorí hráči sa preceňujú, niektorí sa nedoceňujú. A Hancko? Každý máme iné predstavy. Niekomu sa páči viac, niekomu sa páči menej. Mne sa zas až tak nepáči, napríklad. Ja som stopéra hral a ja mám úplne inú predstavu o stopérovi," hovoril Josef Chovanec.

Prečítajte si aj

Hapal: Obavy o Hancka a 3 hráči z druhého sledu, s ktorými počíta v najnabitejšej reprezentačnej jeseni

Sparta nevyužila možnosť do konca júna Hancka vykúpiť z talianskej Fiorentiny za 6 miliónov eur. V súčasnej situácii a na pomery českého futbalu sa ani niet čo čudovať. V hre je údajne variant, že Sparta zaplatí za slovenského reprezentanta menšiu čiastku a zvyšok by Talianom doplatila v prípade ďalšieho prestupu Hancka.

Pomer cena/kvalita nezodpovedajúci, myslí si kouč Slovácka

Netreba však zabúdať ani na to, že do hry o Hancka vstúpili aj ďalšie tímy z Európy, hovorí sa o portugalskom Guimaraes a gréckom tíme AEK Atény.

Tréner Slovácka Martin Svědík v diskusii hru Hancka pochválil, no pomer cena/kvalita v jeho prípade sa mu zdal nezodpovedajúci. Súhlasne pritakal aj Jan Podroužek.

„Musím povedať, že sa mi jeho hra páči. Ale myslím, že na našu ligu je to veľmi veľa peňazí. Pomer cena a kvalita v Hanckovom prípade neodpovedá realite,“ hovoril tréner Martin Svědík.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: O2 TV Sport

Diskusia

Podobné články