Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zakliate Katalánsko: 5 veľkých mien, ktoré sa nepresadili v Barcelone

BRATISLAVA - FC Barcelona mala v posledných rokoch niekoľko nákupov, ktoré sa úplne nevydarili. Aj napriek pomerne vysokým nákupným hodnotám, hráči nenaplnili očakávania, ktoré vedenie klubu od nich malo.
Zdroj: 27015
Zdieľajte:

PHILIPPE COUTINHO

Úprimne môžeme povedať, že presun Philippeho Coutinha do Barcelony nefunguje, zatiaľ. Brazílčan prišiel z Liverpoolu v januárovom prestupovom okne 2018 za 120 miliónov eur a mal sa stať náhradou za Andresa Iniestu. Coutinho mal dobrý štart v barcelonskom drese, bol platný v lige, no nemohol hrať Ligu majstrov. Lenže nasledujúca sezóna bola iná, tréner Valverde nedokázal prísť na to, ako ho použiť vo svojej zálohe. V La Lige naskočil do 34 zápasov ale iba dvadsaťdva bolo v základnej zostave.

V minulom lete Barcelona poslala 28-ročného záložníka na hosťovanie do mníchovského Bayernu a tam sa mu zatiaľ darí výborne. V 34 zápasoch vo všetkých súťažiach strelil deväť gólov a pridal osem asistencií. Lenže vedenie nemeckého majstra odmietlo permanentný prestup a Coutinho sa musí vrátiť do Barcelony. Vraví sa však o tom, že vedenie FCB ho chce v lete predať, spájaní s nákupom boli Leicester, Manchester United či Arsenal.

OUSMANE DEMBELE

Ďalší z hráčov, ktorý stále patrí Barcelone prišiel na Camp Nou v roku 2017 z Dortmundu za 105 miliónov ako náhrada za Neymara. Bohužiaľ sa hneď v prvom zápase zranil a od príchodu vynechal pre zdravotné problémy takmer 90 zápasov. Pre poranené stehno momentálne absentuje od konca novembra minulého roka a celkom za tri sezóny odohral iba 74 zápasov vo všetkých súťažiach. Toľko k jeho kariére v FC Barcelona.

Mladý Francúz je talentovaný, čo dokázal mnohokrát počas svojej krátkej kariéry. Avšak, jeho strašiakom sú spomínané zdravotné problémy, ktoré ho v aktuálnej sezóne pustili na trávnik len v deviatich zápasoch. Ak sa dá zdravotne dokopy a zranenia sa mu budú na dlhšie vyhýbať, môže sa opäť do zostavy dostať, ale Barcelona už avizovala, že sa nebude brániť predaju. PSG, Liverpool, Manchester United či Arsenal tak môžu pokukovať na transferovú listinu.

ZLATAN IBRAHIMOVIC

Jeden z najlepších útočníkov sa rozhodol posilniť jeden z najväčších klubov. Tomu sa hovorí komplexná dohoda! Ibra posilnil Guardiolov tím za takmer 70 miliónov eur z Interu Miláno v roku 2009. V Taliansku zažil famóznu časť svojej kariéry a darilo sa mu aj v Španielsku, keď v prvej sezóne dal v 29 ligových zápasoch 16 gólov. Vzťah s Pepom Guardiolom sa čoskoro stal problémovým, existuje viacero klebiet, sám Zlatan potvrdil, že s ním mal často verbálne spory.

Prečítajte si aj

Zlatan: V AC Miláno ma už pravdepodobne neuvidíte, Ibra nie je hráč pre Európsku ligu!

V Barcelone strávil jedinú sezónu, ktorá rozhodne nebola zlá, no jeho povaha mu bránila v dlhšom zotrvaní. Nasledujúcu sezónu už trávil v milánskom AC, kam ďalší rok prestúpil natrvalo.

ARDA TURAN

Turecký reprezentant prišiel v roku 2015 z Atletica Madrid za 34 miliónov eur. Bolo to počas obdobia, kedy mala Barcelona zákaz prestupov a tak si na svoj debut musel počkať pol sezóny. Turan patril k dôležitým postavám majstrovskej cesty Atletica v sezóne 2013/14 a očakávalo sa, že bude žiariť aj na Camp Nou. V Barcelone mal niekoľko dobrých momentov, vrátane svojho prvého hetriku v európskych pohároch proti Borussii Monchengladbach. Napriek tomu bojoval s tým, aby zapadol do tímu. V 55 zápasoch za "Blaugranas" vo všetkých súťažiach strelil pätnásť gólov.

V januári 2018 bol poslaný na hosťovanie do Istanbul Basaksehir, kde sa však počas dvoch rokov hovorilo viac o jeho excesoch, než o výkonoch na trávniku. Aj preto turecká strana ukončila "pôžičku" o šesť mesiacov skôr a z Turana je teraz voľný hráč.

ALEXANDER HLEB

V jednom z rozhovorov v roku 2009 pripustil, že svoj odchod z Arsenalu do Barcelony ľutuje. Hleb sa pripojil k tímu v lete 2008 za 15 miliónov, lenže Bielorus v Katalánsku bojoval so svojou pozíciou, no počas svojej jedinej sezóny v Španielsku nedal ani jeden gól. Bývalý hráč Stuttgartu, ktorý je známy svojimi technickými zručnosťami a pracovnou etikou, nedokázal replikovať svoju formu z Londýna na Barcelonu.

Ešte ako barcelonský hráč odišiel na hosťovania do Stuttgartu, Birminghamu a Wolfsburgu. Zmluva s "kataláncami" sa napojon ukončila v januári 2012 a zvyšok sezóny dohral v Krylia Sovetov Samara. Okrem toho hral ešte v tureckých kluboch Konyaspor a Gençlerbirliği, v domácej lige hral za BATE Borisov a naposledy za Isloch Minsk.

Prečítajte si aj

Namiesto Ligy majstrov 7. slovenská liga? Martin Škrtel o svojej budúcnosti
Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články