Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Namiesto Ligy majstrov 7. slovenská liga? Martin Škrtel o svojej budúcnosti

ISTANBUL - Martin Škrtel má na dosah titul v Turecku. Po sezóne mu končí zmluva a prehovoril o svojej budúcnosti - zvažuje tieto možnosti. Jedna z nich je veľmi netradičná!
Zdroj: 35701
Zdieľajte:

Martin Škrtel mieri za titulom v tureckej Super Lig. Razantný stopér, ktorý je stabilnou súčasťou základnej jedenástky tímu Istanbul Basaksehir sa tri kolá pred koncom sezóny teší so spoluhráčmi zo 4-bodového náskoku pred druhým Trabzonsporom.

Turecko alebo návrat na Slovensko

Škrtel sa už zaoberá aj otázkami svojej budúcnosti. Po sezóne mu vyprší kontrakt s Basaksehirom a zatiaľ nie je isté, či sa s klubom dohodne na pokračovaní spolupráce. Bol by veľmi rád, nakoľko si zvykol na tunajší tím aj prostredie, rovnako ako jeho rodina. Navyše vidina zahrať si v Lige majstrov je lákavá.

„Pripúšťam iba dve možnosti – pokračovať tu, alebo sa vrátiť. Robiť experimenty ako minulý rok s Talianskom, na to už nemám chuť ani futbalovo, ani súkromne. Meniť pôsobisko a bývanie, synovi školu a zázemie sa neoplatí. A viazať sa na dlhšiu dobu už nechcem,“ prehovoril Škrtel o svojej budúcnosti pre časopis Forbes.

Martin Škrtel pripúšťa, že ešte rok by si zahral v zahraničí. Následne by sa chcel vrátiť na Slovensko, láka ho zahrať si v Trenčíne, kde vlani dokončil dom.

Prečítajte si aj

Stochovi rupli nervy! Myslíte si, že si to zaslúžim?

Škrtel v 7. slovenskej lige?

Zmieňuje však aj tretiu možnosť, ktorá je veľmi netradičná. Bývalý hráč FC Liverpoolu či Zenitu Petrohrad by si rád zahral za svoju rodnú dedinku Ráztočno, ktorej tím aktuálne pôsobí v 7. lige.

„Rovnako tak by som chcel hrať aj za Ráztočno, odkiaľ pochádzam. Zahrať si s chalanmi, ktorých poznám z detstva. Zažiť atmosféru dedinského futbalu so všetkým, čo k tomu patrí – s klobásou a pivom po zápase a s ľuďmi okolo ihriska.“

Ľudia z Ráztočna by sa návratu Martina Škrtela rozhodne potešili a aj celý tím. Veď mať oporu s jeho kvalitami a skúsenosťami by v tejto súťaži bola skutočná rarita.

„Štadiónik by bol určite plný. Aj hore na lúku by si ľudia posadali. Taká tisícka z okolia by sa nazbierala. Maťovi by sme dali na výber post. Ak bude chcieť, môže aj chytať. Bola by to rarita,“ hovoril stredopoliar Ráztočna Miroslav Gilan pre Nový Čas.

„Bola by to pecka, keby sa tu zjavil a zahral si s nami pár súťažných zápasov. Každý by si s ním rád ťukol do lopty. Maťo je o šesť rokov starší ako ja, takže sme sa na ihrisku stretli len raz. Keď však príde domov a zavíta k nám na tréning, vždy prehodíme pár slov," dodáva.

Variant s brankárom by sa možno páčil aj samotnému Škrtelovi.

„Začínal som ako pravý a potom ľavý záložník. V Prievidzi som hral v strede i v útoku. Potom som sa začal posúvať dozadu. Možno za Ráztočno budem brankár,“ hovoril s nadhľadom pre Forbes.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Forbes, Nový Čas

Diskusia

Podobné články